Interieur

Dit zijn de behangtrends van 2022

Behang: het is weer helemaal terug van weggeweest. Wanneer je je woonruimte een nieuwe uitstraling wilt geven, kun je met behang gemakkelijk je interieur een nieuwe frisse wind geven. Daar hoef je echt niet een heel scala aan nieuw meubilair voor te kopen. Ben jij van plan om met behang aan de slag te gaan in je woning? Lees dan even verder. We delen de behangtrends van 2022 met je. Laat je inspireren!

Waarom behang kiezen?

Het fijne aan behang is dat het er in alle soorten en maten, stijlen en prints of kleuren en motieven is. Je geeft je ruimte met behang zonder moeite een totaal andere uitstraling. Een rustig effen effect of juist een speels dessin met ware kleurexplosies: je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat. Tegenwoordig is er zelfs 3D behang of behang van linnen. 

Met behang zorg je eigenlijk voor die grote make-over, maar dan zonder een grote impact. De tijden van emmers vol lijm en een behangtafel zijn dan ook verleden tijd. Vliesbehang is het nieuwe behang waarmee je gemakkelijk zelf jouw muur behangt én zo weer van de muur afhaalt. Ook een fijn idee als je er op uitgekeken bent of als het niet de gewenste uitkomst heeft voor je. 

De behang trends voor 2022

  1. Structuur met warme ondertonen:

Een beetje folklore stijl. Denk aan ambacht, imperfectie en interessante structuren. Het idee is dat je voor warme kleuren en weelderige patronen kiest, zoals bloemetjesbehang.

  1. Behang met een persoonlijke noot:

Kies iets waar jij vrolijk van wordt en wat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Qua kleuren is er dan ook geen advies: het gaat om jouw smaak. 

  1. Zacht, organisch en beige:

Organische vormen, zachte tinten en beige kleuren zijn nog steeds niet weg te denken uit de woontrends dit jaar. Denk aan textielbehang in zandtinten of ton-sur-ton beige.

  1. De diepte in met 3D:

Waar 2021 al meer minimalistisch was, komt in 2022 de minimalistische 3D om de hoek kijken. Dit behang geeft diepte, terwijl het toch een neutrale en ingetogen kleur is.

  1. Ruw en imperfect:

Perfectie hoort niet meer bij 2022. Een ruwe en robuuste vorm van behang, zoals de beton- of aardewerk look is nu de trend. Imperfecte en ruwe structuren nemen het voortouw in 2022.

Gerelateerde artikelen

Back to top button