Bespaartips

De voordelen van dakdragers op je auto

Het is hartstikke leuk om op vakantie te gaan met de auto. Je zit echter alleen wel urenlang in een kleine ruimte, zeker als alle spullen er ook nog bij moeten. Een volgepropte auto met bagage waardoor je geen beenruimte hebt is niet wenselijk. Dit is een goede reden om te kijken naar andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een dakdrager. Een dakdrager brengt dan ook veel voordelen met zich mee. In dit blogbericht vertellen we je hier graag meer over.

Wat is een dakdrager precies?

Een dakdrager is eigenlijk niets meer dan een koffer op het dak. Door een sterke bevestiging aan het dak, blijft de bagage box goed op zijn plek. Je kunt hier vervolgens allerlei spullen in kwijt die niet in de auto passen. Een voordeel aan een goede dakdrager is dat het een goede aerodynamica heeft. Hierdoor kan er een brandstof vermindering optreden met voor de auto.

De keuze voor een dakdrager

Vroeger was er veel onduidelijk over een dakkoffer. Veel mensen waren bang dat de bagage verloren zou gaan of beschadigd zou worden. Ook was er angst voor diefstal van de spullen bij bijvoorbeeld een tankstation. Tegenwoordig zijn deze dakdragers van veel betere kwaliteit, waardoor de kans op beschadigingen en diefstal veel kleiner is. Daarnaast is ook de bevestiging van de dakdrager veel gemakkelijker. Je krijgt de koffer al snel met een sleuteltje geopend en kunt er direct gebruik van maken.

Een dakdrager in plaats van aanhangwagen

Als je meer spullen moet vervoeren dan er in de auto passen, kun je voor een aanhangwagen kiezen. Deze zijn echter vaak niet gewenst, omdat dit het autorijden veel lastiger maakt. Als je moet parkeren of bochten moet maken, wordt het veel moeilijker. Ook is het rijden op de snelweg al snel een uitdaging. Je mag vaak niet hard rijden met een aanhangwagen en je moet oppassen dat de spullen er niet af vallen. In plaats van een aanhangwagen kun je erg goed een dakdrager nemen. Hiermee krijg je namelijk wel meer ruimte voor spullen, maar krijg je niet de nadelen voor het autorijden. 

Verschillende soorten dakdragers

Dakdragers zijn er in enorm veel verschillende soorten en maten. Op iedere auto past vaak een andere dakdrager met andere rekken. Om deze reden is het verstandig om bij de aanschaf van een dakdrager goed op te letten welk type je koopt. Dit kan per auto, maar ook zeker per merk verschillen. Het is dus slim om eerst informatie in te winnen over de betreffende dakdrager. Je kunt natuurlijk altijd extra navragen of hij geschikt is voor jouw auto. Zo ben je verzekerd van een goede koffer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button