Tuin

De beste zweefparasol

Story Highlights
  • Vorm is een belangrijke factor bij de keuze voor een zweefparasol
  • Een zwevende uitvoering kun je verder van de tuinset plaatsen
  • Vergeet de parasolhoes niet!

Als je een prachtige tuinset hebt, dan wil je daar in de zomer ook onbeperkt van genieten. Dat kan in feite alleen als je bij je tuinset ook de beste zweefparasol koopt. Alleen zo is het onder alle omstandigheden heerlijk genieten van je tuinset en van de zon, waarbij de zweefparasol zorgt dat het prima te doen is buiten.

Veelal een kwestie van smaak, al is de vorm van de zweefparasol erg belangrijk

Welke zweefparasol je kiest, wat voor jou dus de beste zweefparasol is, is veelal een kwestie van smaak. Heel erg belangrijk is de vorm van de parasol, terwijl ook het materiaal van het doek, de dikte van het aluminium frame en de kwaliteit van de afwerking een rol spelen bij de keuze die je maakt. Wat voor jou de beste zweefparasol is, hoeft dat voor een ander dus niet te zijn. Het grote voordeel van een zweefparasol is dat het verder van de tuinset geplaatst kan worden. Met een zweefparasol heb je bovendien geen last van de parasolpaal. Daarmee is een van de grootste voordelen van de zweefparasol genoemd.

Ronde zweefparasol bied je de meeste mogelijkheden

De vorm speelt een belangrijke rol bij de keuze die je maakt. Kies je een ronde vorm, dan kies je in feite voor een zes- of achthoekige vorm. Door de ronde vorm is deze zweefparasol veel praktischer dan wanneer je een rechthoekige of vierkante parasol aanschaft. Een ronde zweefparasol kun je ook aan de korte zijde plaatsen en even gemakkelijk aan de lange zijde of vanuit de hoek boven je tuinset. Voor vierkante en rechthoekige zweefparasols is dat toch anders. Laat je de parasol vanuit de hoek boven je tuinset komen, dan hangt de kop van de parasol als een ruit boven de tuinset. Dat ziet er minder leuk uit en biedt eveneens minder goede zonwering.

Gebonden aan een specifieke plaats

Ook als je een rechthoekige vorm kiest, ben je gebonden aan een specifieke plaats. Een rechthoekige zweefparasol boven een rechthoekige tafel betekent dat je de parasol altijd in het verlengde van de middellijn van de tafel moet plaatsen. Voor je een zweefparasol koopt, denk je dus goed na over de plaats van de zweefparasol. Verder onderzoek je de kantel- en roteerfuncties van de voor jou beste zweefparasol. Let daarnaast op het soort parasolvoet en weet dat een zweefparasol een andere voet nodig heeft dan stokparasols. Kijk ook of er een hoes bij je parasol geleverd wordt en schaf die anders bij je zweefparasol aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button