Overig

De beste prijs-kwaliteit gamer PC’s

De goedkoopste Gamer PC’s hebben niet alleen een lage prijs. Ze bieden ook een vaak degelijke, soms verbazingwekkende, configuratie voor het draaien van veeleisende spellen met hoge instellingen. Ze bewijzen dat je geen drie maandsalarissen hoeft te sparen om van de beste PC spellen van het moment te genieten. En dankzij de krachtigere en toch betaalbare aanbiedingen van Intel en AMD – waaronder Comet Lake en derde-generatie Ryzen processoren, en AMD’s Navi GPU’s – kunnen deze PC’s een uitzonderlijke spelinterface bieden voor een prijs die onder de marktprijs ligt.

Natuurlijk zullen instap-Gamer PC’s nooit de geavanceerde prestaties van de beste Gamer PC’s bereiken. Ze geven je echter wel het essentiële profiel voor het gamen van vandaag in Full HD resolutie, met behoorlijke framerates. Je wordt waarschijnlijk verleid door de PS5 of de Xbox Series X, waarmee je 4K of zelfs 8K definitie krijgt voor een aantal ongelooflijke next-gen titels of tijdens het spelen van spellen op online casino nederland, maar die zullen op de lange duur duur uitvallen. De kosten van PC-spellen, vooral op Steam, zijn veel betaalbaarder dan die van consolegames.

Hieronder hebben we zes van de grootste opties geselecteerd die vandaag beschikbaar zijn. De combinatie van een opstelling die je je PS4 Pro of Xbox One X kan doen vergeten, blijft in een prijsklasse die flexibel genoeg is om je spelbibliotheek ernaast uit te breiden.

Welke zijn de beste?

De Acer Predator Orion 3000 verdient een schot in de roos als potentiële eerste gaming PC of als onmisbaar alternatief voor consolegamers die hun Steam, PlayStation Now of Xbox Game Pass bibliotheken willen uitbreiden. Hoewel de duurdere configuraties van de nieuwere Acer Predator Orion 3000 nog steeds buiten bereik zijn van de meeste budgetgebruikers, zal het basisaanbod je meer aanspreken omdat het onder de symbolische grens van £ 1.000 valt. Je zult het moeten stellen zonder Nvidia’s nieuwste RTX 3000 grafische kaarten (het model met de RTX 3070 is verkrijgbaar voor € 2.299), maar met de bijgeleverde GTX 1660 kun je probleemloos de beste 1080p spellen draaien. Zijn RGB verlichting en koeloplossing dragen alleen maar bij tot zijn waarde. 

De massieve vormgeving van de HP Omen 25L zal gamers die op zoek zijn naar een minimum aan esthetische aantrekkingskracht niet in vervoering brengen. Maar voorbij dat offer biedt hij de beste 3e generatie AMD Ryzen processoren, gekoppeld aan indrukwekkende hoeveelheden RAM en opslag – en een krachtige RX 5500 grafische kaart. Ben je meer een teamspeler van Intel en Nvidia, dan kun je kiezen voor een 10e generatie Intel chip plus de RTX 2070 Super voor een hogere gemiddelde prijs. De AMD opstelling houdt je uitgaven tenminste in de hand, terwijl je toch profiteert van de high-end functies van het merk – zoals het Omen Command Center waarmee je spelinstellingen kunt aanpassen, de CPU en het RAM kunt overklokken, of de RGB controller kunt inschakelen. Er is dus iets te doen met deze bedrieglijk klassiek ogende zwarte doos.

Als het uiterlijk van je spelcomputer even belangrijk is als zijn kracht, dan voel je je misschien aangetrokken tot de MSI Trident 3 9e, die meer op een thuisconsole dan op een spelcomputer lijkt. Handig weggewerkt in je woon- of slaapkamer. Maar de bekleding is niet alles, en deze kleine machine heeft veel meer vermogen onder de motorkap dan veel van zijn concurrenten. Hij is zelfs goedkoper dan de meeste andere producten in dit klassement, in zijn meest premium configuratie: een 9e generatie Intel Core i7 processor, een RTX 2060 Super GPU en 16 GB RAM. Dit zijn kenmerken die veel lawaai zouden kunnen maken, behalve dat hij aangenaam stil is, dankzij zijn MSI Silent Storm Cooling 2 systeem. We houden ook van de mogelijkheid om tot drie hoge-definitie schermen te combineren, om je blik verder te verruimen dan wat redelijk is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button