Kinderen

6 tips voor het maken van een geboortekaartje

Is er een kleintje op komst? Gefeliciteerd! Het is leuk om aan je familieleden, vrienden en andere kennissen een kaartje te sturen. Of je dit nu per post of digitaal doet: dit kan allemaal. Hoe kun je nu het beste geboortekaartje maken? Er zijn verschillende zaken om aan te denken. Lees verder voor handige tips.

Persoonlijk geboortekaartje

Het is tof om het kaartje helemaal bij de ouders en het kindje te laten passen. Maak het geboortekaartje dus zo persoonlijk mogelijk! Kies voor een kaartje in de eigen stijl, met bijvoorbeeld de favoriete kleuren. Kies een fraai lettertype uit. En denk na over afbeeldingen of foto’s die helemaal naar wens zijn. Voor iedereen ziet het ideale kaartje er weer anders uit!

Geboortekaartje met thema

Wist je dat je een thema kunt uitkiezen voor een geboortekaartje? Ook dit draagt bij aan het persoonlijke karakter van het kaartje. Er is genoeg om aan te denken. Zo zijn geboortekaartjes dieren geliefd, omdat dieren iets schattigs hebben. Absoluut iets om aan te denken! Of ga bijvoorbeeld voor een kaartje in een botanisch thema, strand thema of vintage thema. Het is er allemaal te vinden!

Quote of uitspraak

Plaats een fraaie quote of uitspraak op het kaartje. Denk aan een uitspraak waarin het kindje welkom wordt geheten. Of een zin uit een bepaald liedje, boek, film of gedicht. Zo zie je dus maar: je kunt zelf iets verzinnen, of een bestaande uitspraak gebruiken. Zo’n zin kun je al tijdig opschrijven, als je het zomaar eens tegenkomt. Op die manier kun je het er later weer bij pakken, zodra je het kaartje gaat maken.

Benodigde informatie

Het is belangrijk om de benodigde informatie op het geboortekaartje te plaatsen. Dit is allereerst natuurlijk de naam van het kindje. Ook is het gebruikelijk om informatie over de geboorte te delen: geboortedatum, geboortetijd, geboortegewicht en geboortelengte. Welke informatie er nog meer nodig is? Het adres, zodat gasten weten waar ze langs kunnen komen voor kraamvisite. Ook contactgegevens zijn handig: denk aan een telefoonnummer. Wil je de kraamvisite alleen op bepaalde dagen of tijdstippen ontvangen? Zet dit erbij op het kaartje.

Adressenlijst tijdig maken

Je kunt de informatie en andere elementen op het kaartje al tijdig bedenken en noteren. Wat je vooraf ook kunt doen? De adressenlijst maken, met daarop iedereen die het kaartje mag ontvangen. Als je net bent bevallen, heb je namelijk wel genoeg andere dingen aan je hoofd. Zo hoef je je daar niet meer druk om te maken!

Eerst testen, dan versturen

Een geboortekaartje wordt tegenwoordig meestal digitaal ontworpen. Verstuur de kaartjes niet direct naar iedereen zodra het ontwerp af is, maar laat eerst een testkaartje naar jouw adres komen. Je kunt het kaartje zo eerst nog even in het echt bewonderen, voordat het de deur uitgaat. Wellicht zijn er toch nog kleine aanpassingen nodig: dit kun je pas het best beoordelen als je het kaartje in handen hebt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button