Interieur

Creëer meer slaapcomfort met verduisterende gordijnen

Story Highlights
  • Kies voor verduisteringsgordijnen
  • Verduister met verticale lamellen
  • Lichtregulatie met plisségordijnen

Verduisterende gordijnen zijn onmisbaar in de slaapkamer. Wanneer de dagen langer worden en het ’s morgens al vroeg licht wordt, wil je nog steeds comfortabel kunnen slapen. En we slapen nu eenmaal het best en het diepst in een donkere kamer. Wil je een raam verduisteren, dan heb je verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een plisségordijn, een rolgordijn of verticale lamellen. Hieronder bespreken we de mogelijkheden van de verschillende soorten raambekleding.

Verticale lamellen voor verduistering

Ook in de slaapkamer zijn lamelgordijnen weer helemaal terug van weggeweest. De looks kun je grotendeels zelf bepalen met jouw keuze voor een bepaalde lamelbreedte, kleur en materiaal. Kies verticale lamellen van aluminium of kunststof om het licht buiten te houden en een donkere slaapkamer te realiseren. Passen stoffen lamellen beter bij jouw interieur? Kies dan voor lamellen die zijn gemaakt van een verduisterende stof. Er zijn lamellen in diverse kleuren beschikbaar, zodat deze raambekleding goed is te combineren met verschillende woonstijlen. Een ander voordeel van lamellen is dat deze gemakkelijk te reinigen zijn. Bovendien creëer je met lamellen eenvoudig privacy en dat is iets wat naast duisternis ook bijdraagt aan je slaapcomfort.

Perfecte lichtregulatie met plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ideaal om te bepalen hoeveel licht je in een ruimte wilt laten. Wist je echter al dat het mogelijk is om plisségordijnen van twee verschillende stoffen te laten maken? Zo kan de onderkant bekleed worden met een lichte stof en de bovenzijde met een verduisterende stof. Je hebt dan overdag raambekleding in een frisse kleur met een lichtdoorlaatbaarheid naar wens, maar kunt ’s avonds de ruimte met hetzelfde gordijn volledig verduisteren. Dat maakt plisségordijnen zeer geschikt voor zowel de slaapkamer als andere kamers in de woning. Kies voor plisségordijnen op maat voor maximaal resultaat.

Ramen verduisteren met een rolgordijn

Rolgordijnen zijn een perfecte keuze voor de slaapkamer, zeker wanneer je kiest voor een rolgordijn op maat. Op maat gemaakte rolgordijnen sluiten perfect aan op het raamkozijn zodat het licht geen kans heeft. Kies voor een kwalitatieve verduisterende stof zodat je zeker weet dat het rolgordijn effectief is. Er zijn rolgordijnen in verschillende kleuren en dessins, dus er is altijd een rolgordijn dat bij jouw interieur past. Bovendien kun je tegenwoordig ook kiezen tussen verschillende bedieningssystemen voor nog meer gebruiksgemak. Rolgordijnen zijn ook te plaatsen met een speciaal kliksysteem zodat boren niet altijd nodig is. Dat maakt verduisterende rolgordijnen ook ideaal voor kunststof kozijnen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button