Financiën

Boeken verkopen: een goudmijn!

boeken verkopen een goudmijn?
boeken verkopen een goudmijn?

Het is misschien wat gechargeerd om te stellen dat boeken verkopen een goudmijn is. Feit is wel dat je voor goede boeken nog best een aardige stuiver kunt krijgen. Pure winst, want anders belanden ze vaak in de vergetelheid, ergens onder een laag stof op zolder. Of boeken verkopen daadwerkelijk een goudmijn is, valt of staat met de kwaliteit van het aangeboden boek.

Lage biedingen zijn aan de orde van de dag

Aan boeken geen gebrek in elk geval en zeker niet aan boeken om online te kopen. Marktplaats staat er vol mee en dat maakt dat je daar vooral erg lage biedingen op je boeken krijgt. Hap jij niet toe, dan staan er tien anderen klaar. Ook nu geldt dat het een ander verhaal wordt als je een bijzonder boek hebt. Daar willen de echte liefhebbers best een hoop geld voor neerleggen. Als we Marktplaats vergelijken met Bol.com, een ander platform om boeken te verkopen, dan is er bij laatstgenoemde eerder sprake van een goudmijn. Voor dezelfde boeken als die je op Marktplaats aanbiedt krijg je hogere biedingen en dus meer geld.

Van je studieboeken kun je vaak prima in één keer af

Je kunt ook boeken verlopen via Booktrader, een platform waar je je eigen online winkeltje in boeken opent en waar ook redelijk betaald wordt. Studieboeken kun je prima verkopen op Studystore.nl. Die partij is vaak bereid ineens al je studieboeken te kopen. De prijs is niet meteen heel hoog, je weet wel precies wat je krijgt en bent ineens van je boeken af. Ideaal is ook Boekenbalie. Er is zelfs een speciale app voor. Je scant de streepjescode op het boek en krijgt meteen een bod van Boekenbalie. Vervolgens stuur je al de verkochte boeken ineens op en heb je binnen zeven dagen geld op je rekening.

Verkoop je boek meteen nadat je het gelezen hebt

Je kunt ook wachten tot er weer een Covid-19 vrije Koningsdag is en al je boeken tijdens Koningsdag van de hand doen. Besef dan wel dat de prijzen op de vrijmarkten laag zijn en dat je de prijs van boeken ook iets naar beneden moet bijstellen. Een goudmijn zal dit niet worden. Het is overigens verstandig je boeken meteen na ze gelezen te hebben te verkopen. Dan vertegenwoordigen ze namelijk nog steeds een hoge waarde. Zorg in elk geval dat de boeken netjes zijn. Dat wil men vaak net ietsje meer betalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button