Reizen

Goedkoop op vakantie in 2021

Story Highlights
  • Buiten het hoofdseizoen vier je goedkoper vakantie
  • Italië, Spanje en Frankrijk zijn in trek bij Nederlanders
  • Griekenland is ook vanuit kostenoverwegingen zeer interessant

Iedereen wil goedkoop op vakantie en dat is in 2021 niet anders. Een goedkope vakantie is vaak een kwestie van op tijd boeken om zo de vroegboek korting mee te pikken. De prijs die je betaalt voor een vakantie wordt voor een groot deel bepaald door de data dat je vakantie viert. Ben je afhankelijk van de schoolvakanties, dan betaal je in negen van de tien gevallen de hoofdprijs. Dit is op afstand de duurste periode om op vakantie te gaan.

Buiten het hoofdseizoen ben je veel voordeliger uit

Heb je geen kinderen en boek je een vakantie buiten het hoofdseizoen, dan ga je goedkoop op vakantie. Het is een gegeven dat vakanties in het hoofdseizoen een keer zo duur zijn dan dezelfde vakantie buiten het hoofdseizoen. Dat is dus een veel gunstigere periode om op vakantie te gaan. In 2021 zal de regio Noord als eerste vakantie krijgen. Daar zijn ze van 10 juli tot 22 augustus vakantie. De regio’s Midden en Zuid hebben vakantie van 17 juli tot 29 augustus. En hoewel het nog niet eens echt winter is geweest, kun je nu al weer je vakantie voor 2021 boeken. Het is een bekend gegeven dat Nederlanders bij voorkeur op vakantie gaan naar Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, terwijl ook Turkije en Curaçao aan terrein winnen.

Griekenland is een interessante optie

Wil je liever naar een land waar het minder warm is, dan zijn de Scandinavische landen een mooi alternatief. Het klimaat in die landen zou je kunnen vergelijken met dat van Nederland. Opvallend; als we nu al zoeken naar een goedkope vakantie dan blijkt Griekenland een prima optie. Dit omdat het leven in het land ook nog prima te betalen is. De dagelijkse boodschappen en ergens een hapje eten kun je er goedkoper dan in eigen land. Ga je met de auto op vakantie? Dan zijn Duitsland, Italië en Oostenrijk prima vakantielanden. En ook in die landen is het allemaal nog redelijk betaalbaar.

Denk eens aan Eba in Italië en Hvar in Kroatië

Wil je wel zon, zee en strand maar niet die drukte, dan kun je overwegen te kiezen voor Formentera in Spanje, Eba in Italië en Hvar in Kroatië. Het zijn nog redelijk onontdekte gebieden en bovendien betaalbare vakantieadressen. Of van betaalbaar ook goedkoop gemaakt kan worden is zoals gezegd sterk afhankelijk van de periode dat je op vakantie gaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button