Interieur

Sfeer creëren in de woonkamer met led inbouwspots dim to warm

Story Highlights
  • Bepaal de sfeer zelf met dim to warm
  • De lange levensduur van led inbouwspots dim to warm
  • Veel toegepast in horecagelegenheden

Als je nou echt eens een keer sfeer wilt creëren in je woonkamer, dan maak je tegenwoordig gebruik van led inbouwspots dim to warm. Je ziet het steeds vaker en dat is niet voor niets. Met dim to warm krijgt dimmen extra betekenis én een dubbele functie.

Geef dimmen een extra dimensie met dim to warm

Dimmen? Is dat niet gewoon het verminderen of vermeerderen van de lichtsterkte? Klopt helemaal, en dat zal het ook altijd blijven. Met dim to warm betekent dimmen echter meer. Het verandert namelijk ook de kleurtemperatuur van het licht. Je kunt het licht steeds warmer wit maken. Heel lang veranderde de lichtkleur niet als je het licht dimde. Gezelliger in een ruimte werd het op die manier nooit. Door echter gebruik te maken van nieuwe technologieën is nu dim to warm mogelijk geworden. Op deze wijze kan het effect van halogeenspots nagebootst worden. Halogeenspots kregen namelijk ook een warmere kleur bij het dimmen. Dim to warm wordt overigens ook wel eens dimtone genoemd.

Op maximale sterkte is sprake van 3000 Kelvin

Je licht afstellen op het moment van de dag, dat is wat dim to warm voor je kan betekenen. Je kunt nu dus de perfecte sfeer creëren met dezelfde lichtkleur. Als dim to warm fel en maximaal schijnt, dan is sprake van 3000 Kelvin. Er is dan sprake van een warm-witte verlichting. Bij het dimmen van de lamp, wordt ook de kleurtemperatuur van de lichtbron geleidelijk naar 2000 Kelvin gebracht. Dan is weer sprake van warm-wit licht.

Led inbouwspots bieden een prachtige lichtkleur en hebben een lange levensduur

Led inbouwspots dim to warm bieden doorgaans een prachtige lichtkleur en een behoorlijk lange levensduur. De inbouwdiepte is beperkt en ondertussen is deze led spot dimbaar al de meest gebruikte spot. Met 3000 Kelvin creëer je de ideale werkverlichting, zoals bijvoorbeeld in de keuken. Heb je extra warm-wit licht van 2000 Kelvin, dan geeft dat vooral een meer sfeervol effect. Met dim to warm led inbouwspots ben je uitermate flexibel. Je regelt het licht op elk moment van de dag zelf in en kiest die verlichting die past bij de activiteit. Daarom ook wordt deze manier van verlichting veel gebruikt in huizen uiteraard en ook in horecagelegenheden. Het dimmen is geheel traploos. En precies dat geeft meteen ook het mooiste effect. Met dim to warm creëer je steeds precies die sfeer die je wenst, ongeacht het moment van de dag. Is het niet prachtig?

Gerelateerde artikelen

Back to top button