Bespaartips

Besparen op je internet abonnement doe je zo!

De kosten voor het internet abonnement worden maandelijks van je rekening afgeschreven en de kans is groot dat je er niet meer naar op of om kijkt. Een slimme bespaarder neemt echter zijn of haar abo eens onder de loep. Wie namelijk niet vast zit aan een contractperiode kan namelijk tot wel 50% per maand besparen!

Overstappen levert voordeel op

Het is nou eenmaal zo: als trouwe klant word je niet beloond, terwijl je als nieuwe klant flink in de watten wordt gelegd. Je kunt eenvoudig internet providers vergelijken aan de hand van een PostcodeCheck op de website ProviderCheck.nl. Daar zie je dat je tot €25 per maand voordeel kunt pakken. De vergelijker doet er daarnaast ook nog eens cashback bovenop. Scheelt jou al snel honderden euro’s per jaar. Zonde om te laten liggen toch?!

Eenvoudig internet afsluiten

Wie opziet tegen het perikel van overstappen kan dat in principe van de baan wuiven. Internet afsluiten is zo geregeld. Je hoeft slechts je gegevens in te vullen en je nieuwe provider regelt de rest. De zogenoemde ‘overstapservice’ houdt namelijk in dat je nieuwe aanbieder zelfs je oude abonnement opzegt. Daarnaast worden in de meeste gevallen de aansluitkosten vergoed en krijg je installatiegarantie. Je zit geen dag zonder internet.

Naar welke provider

Welke provider is het voordeligst? Het is belangrijk om te weten dat dat heel erg verschilt van moment tot moment. De aanbiedingen zijn namelijk wisselend. Ook kan het ene datapakket bij de een goedkoper zijn, terwijl de ander weer uitblinkt in grote bundels. En dat is precies de reden dat je de PostcodeCheck bij ProviderCheck.nl moet doen, zodat je razendsnel kunt vergelijken. Door die korting zou je misschien nog wel sneller internet op je adres kunnen krijgen en dat ook nog eens voor een lagere prijs. 

Extra acties bij combinatie tv

Als je graag televisie kijkt dan is het relevant om te weten dat je bij de combinatie van internet en tv van extra hoge korting kunt genieten. Maar dat is nog niet alles, want providers hebben nog extra acties voor je in petto. Zo krijg je bijvoorbeeld gratis zenders en streamingsdiensten cadeau, zoals ESPN Compleet, F1 TV, Viaplay, FilmBox, Film 1, et cetera. Ook hierbij verschilt het aanbod per aanbieder en moment. We raden je aan om deze presentjes mee te nemen in je keuze, omdat je zo ook kunt besparen op de kosten van een streamingsdienst.

Glasvezel op jouw adres

In de vergelijker zie je daarnaast ook of er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres. De uitrol heeft de afgelopen jaren flinke sprongen genomen, waardoor steeds meer mensen toegang hebben tot dit razendsnelle internet. Glasvezel is echter wel prijziger dan ADSL/VDSL, dus overweeg goed of je dit nodig hebt. Ben je momenteel al tevreden over de snelheid van je verbinding, dan is het wellicht een beetje overbodig om extra te gaan betalen voor glasvezel.

Monitor je abonnementen

Ben je overgestapt? Dan is het slim om de afloopdatum van je nieuwe vaste contract alvast in je agenda te zetten. Vaak zit je er bij een dergelijke goede deal één of twee jaar aan vast. En als je daarna weer vergelijkt en overstapt is de kans groot dat je opnieuw korting kunt bemachtigen. Overigens geldt dit niet alleen voor het vergelijken van internet, maar ook voor ieder ander abonnement. Kijk eens welke vaste contracten doorlopend zijn geworden en pak een welkomstkorting door over te stappen naar een andere aanbieder. Kijk ook welke contracten stilzwijgend verlengd worden en zet ze stil. Door slim om te gaan met allerlei abonnementen kun je jaarlijks flink wat geld overhouden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button