Wonen

Alles wat je moet weten over Groningen

Story Highlights
  • Groningen is de grootste stad van Noord Nederland
  • Rijk cultureel leven in Groningen
  • Trits op de FC Groningen en Noorderzon

Steeds meer mensen ontvluchten de hectiek van de Randstad en kiezen ervoor om in het noorden van ons land te gaan wonen. Groningen is populair, zowel wat betreft de stad als de provincie. Je woont er in het groen, terwijl de stad Groningen er echt mag zijn en als een van de meest gezellige steden van ons land beschouwd mag worden. Lang geen gek idee om Makelaar Groningen eens te benaderen en te kijken wat er aan huizen beschikbaar is.

Groningen ligt op de noordelijkste uitloper van de Hondsrug

Groningen is de grootste stad van het noorden en ligt op de noordelijkste uitloper van de Hondsrug. De eerste vermelding van Groningen gaat terug naar 1040 en de stad Groningen is verdeeld in vijf stadsdelen en verschillende wijken. Zeker gedurende de Tweede Wereldoorlog kreeg Groningen het zwaar te verduren en dan speciaal de het centrum, de Grote Markt.  Tijdens de bevrijding werden zeker driehonderd panden beschadigd en weggevaagd. Ondertussen is de Grote Markt al lang en breed weer het gezellige kloppende hart van de stad. Behalve de Grote Markt is ook het Martinikerkhof een bijzondere plek in het stadscentrum met onder meer het provinciehuis en de Prinsenhof.

Universiteit en hogeschool

Groningen is, en daar kan Aankoopmakelaar Groningen je vast meer over vertellen,  verder vooral bekend van de Vismarkt met een aantal zeer bijzondere monumentale panden en van de Der Aa en de Martinikerk, net als uiteraard van de Martinitoren. In Groningen vind je een Universiteit en een hogeschool, terwijl het in het Groninger Museum het belangrijkste museum heeft. Groningen staat bekend om het zeer uitbundige culturele leven.

Noorderzon en de Nederlandse  Popprijs

In Groningen heb je onder meer de Stadsschouwburg, de Oosterpoort, Vera, Simplon en het Grand Theatre als culturele uithangborden en het aantal kroegen is in de binnenstad beslist fors te noemen. In Groningen wordt in januari elk jaar opnieuw de Nederlandse Popprijs uitgereikt. Dit gebeurt tijdens Noorderslag. In Noorderzon heeft het bovendien een jaarlijks terugkerend cultureel evenement dat duizenden en duizenden bezoekers trekt naar het Noorderplantsoen.

Echte studentenstad

Groningen is een echte studentenstad en behalve een reguliere burgemeester heeft het sinds 2011 ook een nachtburgemeester. Veertig procent van de werkgelegenheid in Groningen  wordt verzorgd door  de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool, het Universitair Medische Centrum Groningen, Dienst Uitvoering Onderwijs en de Rechtbank Noord Nederland. In FC Groningen heeft het een bekende voetbalclub dat haar thuiswedstrijden speelt in de Euroborg, op steenworp afstand van het centrum van de  stad. Gezien de groeiende populariteit is je huis verkopen in Groningen geen probleem. Mensen uit de Randstad staan te trappelen om naar het noorden te komen namelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button