Overig

Alles wat je moet weten over de iPhone 14

Eindelijk is de nieuwe generatie Apple smartphones er: de iPhone 14. Wellicht kun je niet wachten om een iPhone 14 abonnement te nemen. Dat snappen wij maar al te goed, want iedere editie van de iPhone brengt weer iets bijzonders met zich mee. Dit merk is zo groot geworden omdat het altijd blijft innoveren. Op 7 september 2022 werd deze nieuwe Apple smartphone aangekondigd, met een release date van 16 september. De iPhone 14 Plus is vanaf 7 oktober wereldwijd verkrijgbaar. Het is voor het eerst sinds de iPhone 8 Plus dat er weer een Plus variant van een iPhone wordt uitgebracht. Wij zijn benieuwd. Jij ook? In deze blog laten we je zien wat je kunt verwachten van de iPhone 14.

Het uiterlijk van de iPhone 14

Qua design lijkt de iPhone 14 vrijwel exact op de iPhone 13. In het Amerikaans zeggen ze dan: if it ain’t broke, don’t fix it. Als iets goed werkt, waarom zou je het dan veranderen? Opvallend aan de Amerikaanse uitgave is dat er geen fysieke sim card reader meer aanwezig is. Voor de Europese uitgaves is deze card reader er nog wel gewoon. De iPhone 14 zal in vier kleuren worden uitgebracht: blue, purple, midnight, starlight en product red. Paars is een nieuwe kleur, aangezien de iPhone 13 (en alle andere versies van dit model) verkrijgbaar was in het roze. Paars vervangt dus roze. Nu nog een passend telefoonhoesje voor je Apple smartphone.

De voordelen van een iPhone 14 op een rij

De iPhone 14 wordt voorzien van de meest recente OS van Apple: iOS 16. Dit Operating System is nog verder geoptimaliseerd, zodat het gebruik hiervan nog meer versoepeld is. Dat is voor jou als user natuurlijk wel zo fijn. Daarnaast valt de nieuwe chipset op. De iPhone 14 is, net als de Plus versie van deze telefoon, voorzien van de Apple A15 Bionic chip. Deze variant maakte voor het eerst een verschijning bij de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Daarnaast is er een CPU met 6 cores, een GPU met 5 cores en een Neural Engine bestaande uit 16 cores.

De display is 6.1 inch, wat gelijk is aan 15 cm. Deze display maakt gebruik van Super Retina XDR OLED technologie. De resolutie van het beeldscherm is 2532 x 1170 pixels. De pixel densiteit is 460 PPI bij 60 Hz. De Plus versie is zelfs nog wat groter, met een display van 6.7 inch (17 cm). Natuurlijk zijn er ook weer verbeteringen aanwezig bij de camera van dit model. Zo heeft de camera aan de voorzijde nu autofocus. Dat zal het nemen van mooie foto’s nog gemakkelijker maken.  

Waarom neem je een iPhone 14 abonnement?

Als je de eigenschappen hierboven leest, denk je eigenlijk: waarom zou je niet voor een iPhone 14 abonnement kiezen? Toch kan het zijn dat je nog overtuigd moet worden. Ten eerste beschik je dankzij dit abonnement over het nieuwste van het nieuwste op het gebied van smartphones. Het bedrag dat je per maand kwijt bent is aantrekkelijk. Bovendien stel je zelf je abonnement samen. Jij bepaalt wat je nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button