Wonen

Efficiënt werken tijdens corona

Story Highlights
  • Zorg voor goede raamdecoratie
  • Creëer een vaste routine
  • Thuiswerken? Dit is belangrijk

Hoe kun je ervoor zorgen dat je alsnog efficiënt kunt werken, ondanks corona? De pandemie houdt de wereld al maanden in haar greep, maar het is belangrijk om de taken zo goed mogelijk op te pakken. Je werk gaat door; hetzij thuis of kleinschalig op kantoor. Het is niet onlogisch dat corona impact heeft op de werkzaamheden. Wellicht voel je minder motivatie of productiviteit. In dit geval is het slim om ervoor te zorgen dat dit weer terugkomt! Hier lees je alles over efficiënt werken tijdens corona.

Zorg voor goede raamdecoratie

Een van de zaken die belangrijk is voor efficiënt werken is goed licht. Natuurlijk licht zorgt ervoor dat we beter werken. Of je nu thuis werkt of op kantoor: met de juiste raamdecoratie kom je al een heel eind. Je kunt onder andere kiezen voor aluminium jaloezieën. Maar wat dacht je van houten jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen of normale gordijnen? Je hebt heel wat mogelijkheden en dat zorgt ervoor dat je zeker een nog betere werkomgeving kunt creëren.  

Creëer een vaste routine

Een andere manier waarop werken tijdens corona alsnog efficiënt kan gebeuren, is door voor jezelf een vaste routine te creëren. Werk bijvoorbeeld in blokken. Je hebt op deze manier telkens een eindtijd in zicht en daarnaast kun je jezelf belonen met een pauze. Plan daarnaast ook lastige taken eerst en makkelijke taken aan het einde. Het kan ook slim zijn om een tijdslot te maken: zo maak je de dag overzichtelijk en ligt je focus op één taak tegelijk. 

Probeer daarnaast ook je gewoontes vast te houden. Doordat veel mensen tijdens corona thuiswerken, vervallen ze vaak in slechte gewoontes. Denk hierbij aan later opstaan en beginnen, in je pyjama blijven lopen en andere ritmes aanhouden. Dit is minder goed voor de productiviteit. Je kunt veel effectiever werken op het moment dat je jouw ritme aanhoudt zoals je dat van kantoor gewend bent. Je komt hierdoor ook minder snel in verleiding om je af te laten leiden om bijvoorbeeld iets in het huishouden te doen. 

Thuiswerken? Dit is belangrijk

Wanneer je thuis aan het werk gaat kun je te maken krijgen met afleiding, maar ook met minder productiviteit. Het is dan ook slim om een goede werkplek te kiezen waar je goed kunt werken. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het raam in de woonkamer: met de juiste raamdecoratie woonkamer kun jij zorgen voor genoeg licht, maar ook voor privacy wanneer je dat nodig acht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button