BespaartipsInterieur

Je huis inrichten met een klein budget? Door slimme keuzes te maken kan het!

Je nieuwe huis inrichten kost niet alleen tijd, maar vooral ook veel geld. Er moeten veel keuzes gemaakt worden en strakke budgetten opgesteld worden. 

Door slimme keuzes te maken en prioriteiten te stellen, kun je flink wat geld besparen. Zoals op de dingen waar jij net iets minder waarde aan hecht. Zo heb je weer meer te besteden voor de dingen die jij wel heel belangrijk vindt en blijft het financieel een beetje in balans. Dat een nieuw interieur veel geld kost, merk je ook bij het herinrichten van je huidige huis. Het kost al snel meer dan je misschien zou willen uitgeven en daarom wordt het ook vaak uitgesteld. Wil je je interieur toch graag aanpakken, maar heb je een beperkt budget? Door deze slimme keuzes te maken kun je grote resultaten behalen met weinig geld!

Kies voor een duurzame vloer

Voor het aanschaffen van een nieuwe vloer moet je doorgaans flink in de buidel tasten. Toch is dit een belangrijk onderdeel van de inrichting van je huis. Gelukkig is er ontzettend veel keuze in verschillende vloersoorten, en dus is er voor ieder budget ook wel een mogelijkheid. Als je een beperkt budget hebt, is het niet heel slim om het leggen van een vloer uit te besteden. Met tegellaminaat in huis ben je niet alleen voordeliger uit, maar het is ook nog eens een ontzettend duurzame keuze. De vloer gaat namelijk lang mee en je kan hem makkelijk weer loshalen en meenemen naar een volgend huis. Je hoeft er echt geen ervaren klusjesman of vrouw voor te zijn, want dit tegellaminaat is een ontzettend laagdrempelig en makkelijk systeem om zelf te leggen. Geen zorgen dus!

Vintage accessoires voor een luxe uitstraling 

Lekker over de rommelmarkten struinen is voor menig mens geen straf. Je doet er leuke vondsten op en vaak koop je deze items ook nog eens voor een kleine prijs! Vintage accessoires geven een unieke en luxe uitstraling aan je interieur. Sla daarom de buurtkrant eens open of zoek online wanneer de rommelmarkten bij jou in de buurt zijn en ga op avontuur. Wie weet vind je er wel een paar parels tussen die je huis helemaal op leuken.

Trek je oude kleren aan en pak de schilderskwast erbij

Er zijn veel klusjes in huis die je makkelijk zelf kan doen, zoals het schilderen van een muur. Je hoeft hier geen ervaren schilder voor te zijn, alleen moet je wel een beetje secuur te werk gaan. Als je een muur gaat schilderen is de voorbereiding eigenlijk het belangrijkste onderdeel. Kies het beste verfmerk uit, plak alles netjes en strak af én zorg dat er geen meubels in de buurt staan, in verband met morsen. Die vlekken wil je namelijk echt niet. Leg een zeil op de grond, of zelfs over je meubels heen, trek je oude kleren aan en ga van start. Zelf schilderen scheelt veel in je budget. En het is nog leuk ook. Zet een lekker muziekje aan en het feest kan beginnen!

Je keuken laten wrappen

Heb je een keuken die prima nog wel even mee kan, maar ben je uitgekeken op de uitstraling? Een hele nieuwe keuken aanschaffen is misschien zonde van je geld, zeker als alles eigenlijk nog optimaal werkt. Maar wat je wel zou kunnen veranderen, is het uiterlijk. Met een paar aanpassingen laat je je keuken stralen en lijkt hij weer zo goed als nieuw. Je keuken laten wrappen is de ideale oplossing! Je hebt keuze uit verschillende kleuren en dessins en het geeft meteen een hele nieuwe uitstraling. Je keuken laten wrappen kan al vanaf 750 euro en is daarom een veel voordeligere keuze dan een hele nieuwe keuken aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button