Bespaartips

4 tips voor het huren van een auto in Nederland

Veel mensen denken dat Nederlanders alleen in het buitenland een auto kunnen huren. Natuurlijk is dat niet het geval, ook in je eigen land kun je gebruik maken van een huurwagen! Dit is vooral handig voor de mensen die zelf geen auto willen bezitten, maar alsnog zo nu en dan vervoer nodig hebben. Om in Nederland op een goede manier een auto te huren, maak je gebruik van de onderstaande tips. 

Tip 1: Gebruik vergelijkingssites   

Voor autoverhuur wil je uiteraard nooit te veel betalen. Daarom is het bij een auto huren altijd een slim idee om gebruik te maken van vergelijkingssites. Op zo’n website kun je invullen waar en wanneer je de auto wilt huren, terwijl je eventueel ook je voorkeur voor een model kunt invullen. Vervolgens zul je alle opties zien, inclusief de prijzen. Aan de hand hiervan kun je zelf bepalen welke auto je wilt huren, wat je daarna waarschijnlijk ook op de vergelijkingssite kunt regelen.

Tip 2: Bekijk de site van het verhuurbedrijf

Toch is het niet altijd waar dat je op vergelijkingssites de beste prijs krijgt. Je kunt namelijk in sommige gevallen goedkoper een auto huren Den Haag op de website van de verhuurder. Daarom alleen al is het sowieso verstandig om de site van het verhuurbedrijf te controleren, maar dit komt ook doordat je zo vaak meer over de algemene voorwaarden van de verhuurder kunt lezen. 

Tip 3: Let op de dagelijkse en wekelijkse tarieven

Bij het huren van een auto kun je kiezen uit twee tarieven: dagelijks en wekelijks. Veel mensen denken dat de weekprijzen goedkoper zijn dan dagtarieven, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Vooral als je niet vroeg boekt, zou het kunnen dat de dagelijkse prijzen toch lager uitvallen. Daarom moet je bij het vergelijken van de huurauto’s naar beide tarieven kijken om te bepalen welke beter en goedkoper is voor jou. 

Tip 4: Denk na over de aanvullende verzekering

Een huurauto wordt standaard verzekerd met een polis die afgesloten is door de verhuurder. Het is echter mogelijk om zelf nog een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo ben je extra goed beschermd als je bijvoorbeeld betrokken raakt bij een ongeval in je gehuurde wagen. Echter heb je dit in de meeste gevallen niet nodig. Je kunt bovendien best veel geld besparen door de aanvullende verzekering af te wijzen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button