Bespaartips

4 Manieren Waarop Een VPN Je Op De Lange Termijn Geld Helpt Te Besparen

De laatste maanden is het leven voor veel mensen een stuk duurder geworden. Het laatste waar je dan op zit te wachten is op weer een verkooppraatje over iets wat je helemaal niet nodig hebt. Toch is het de moeite waard om door te lezen en er zo achter te komen waarom je een VPN juist wel nodig hebt. En als je echt geen paar euro per maand kunt missen, kun je natuurlijk ook een gratis VPN gebruiken. Met een VPN vergroot je in elk geval je online veiligheid en privacy. Maar met een degelijke VPN kun je ook aardig wat geld besparen. In dit artikel lees je hoe en waar je het meest op kunt besparen.

IP-adres

Je IP-adres vormt de sleutel tot het succes. Een IP-adres bestaat uit een lange cijfercode. Ieder apparaat dat verbonden is met het internet, heeft een eigen, uniek IP-adres. Zo valt altijd te achterhalen vanaf welk apparaat gegevens worden verstuurd. Het achterhalen van je IP-adres is heel eenvoudig. Typ ‘wat is mijn IP’ in een willekeurige zoekmachine en binnen 2 klikken en evenveel secondes weet je het antwoord al.

Zo’n IP-adres bevat informatie over de locatie van het betreffende apparaat. Met geavanceerde software kun je zelfs uitkomen op een fysiek adres. Maar meestal is het al voldoende om de locatie bij benadering te weten. Als je een website bezoekt, kan de eigenaar van de website eenvoudig zien in welk land jij en je apparaat zich bevinden. Op basis daarvan kan de eigenaar van de website bepaalde beslissingen nemen. 

Locatie wijzigen

Websites gebruiken bijvoorbeeld algoritmes om een prijs bepalen voor het product of dienst dat je via de website kunt aankopen. Daardoor ontstaan zogenaamde dynamische prijzen. In de regel betalen lokale consumenten minder dan consumenten uit het buitenland. Om de laagste prijzen te zien te krijgen, moet je je dus voordoen als een lokale consument. Daarvoor moet je je IP-adres aanpassen en dat is waar een VPN je onder meer bij kan helpen. 

Je eigen IP-adres wordt namelijk afgeschermd door dat van de VPN-server waarmee je verbinding maakt. Eigenaars van de website krijgen alleen het IP-adres van de VPN-server te zien. Je kunt zelf kiezen met welke VPN-server je verbinding maakt. Dat kan ook een VPN-server in bijvoorbeeld de VS, Japan, India of Frankrijk zijn. Het loont dus zeker de moeite om prijzen te vergelijken via verschillende VPN-servers. Vergeet dan niet om voor iedere zoektocht je cookies en browsergeschiedenis te wissen. Welke financiële voordelen je hiermee concreet kunt behalen, leggen we hieronder uit:

4 Manieren Waarop Een VPN Je Op De Lange Termijn Geld Helpt Te Besparen

1. Voordeliger op vakantie

Vooral bij luchtvaartmaatschappijen valt daarmee veel winst te behalen. Je kunt zomaar tientallen euro’s besparen op je vliegtickets. Hetzelfde geldt voor hotels en huurauto’s. Zo wordt een vakantie, zeker in deze dure tijden, weer een stuk aantrekkelijker.

2. Hoge korting op hardware 

Ook hardware is onderhevig aan fluctuerende prijzen. Zo betaal je voor dezelfde nieuwste iPhone in Nederland een paar honderd euro meer dan in de VS. Daar komen nog wel wat extra kosten bij in de vorm van verzendkosten in invoerbelasting. Maar per saldo blijf je nog steeds goedkoper uit. 

3. Aantrekkelijke abonnementen

Bij elkaar opgeteld vormen abonnementen een hoge kostenpost. Een abonnement op een streamingdienst kost iets meer dan een tientje per maand. Maar daarnaast heb je misschien ook nog verschillende abonnementen op softwareproducten of zelfs internationale datingapps. Op al deze abonnementen kun je besparen door je locatie aan te passen naar een land met lagere prijzen. Voor software van Adobe of IBM betaal je in Nederland aanzienlijk meer dan in de VS. 

4. Online veiligheid

Je online veiligheid is natuurlijk ook wat waard. Persoonlijke gegevens zijn een ware goudmijn voor hackers, en adverteerders. Een VPN zorgt voor encryptie van deze gegevens. Niemand, behalve de beoogde ontvanger, kan jouw gegevens inlezen. Bovendien beschermt een VPN je tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit. Je bent minder kwetsbaar voor aanvallen met malware en virussen. Door alleen al te voorkomen dat je slachtoffer wordt, kun je jezelf een hoop materiële ellende besparen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button