BespaartipsInterieurWonen

Zo kom je aan je uitzet spullen

Story Highlights
  • Vraag je familie om spullen die zij niet gebruiken
  • Maak een prioriteitenlijst
  • Maak van Marktplaats en Action je beste vriend

Prachtig! Je gaat uit huis. Op eigen benen. De wijde wereld in. Het is in dat geval wel zaak dat je voldoende spullen hebt om te kunnen leven. Je moet dus uitzet spullen bij elkaar zien te scharrelen. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Bovendien maakt het nog verschil of je bijvoorbeeld op kamers gaat voor een studie of dat je gaat samenwonen.

Wat is nou echt nodig en wat kan later wel?

De uitzet? Daarmee bedoelen we de spullen die je nodig hebt om te kunnen leven en om je huis in te richten. Tot de uitzet behoren meubels, huishoudelijke apparaten, de televisie, verlichting, keukengerei, keukenapparatuur, keukentextiel, een bed en toebehoren, badkamer textiel, badkamer meubels en nog veel meer. Op uitzet.nl vind je echt alles wat tot de uitzet gerekend wordt. En dat is nogal wat. Daarom is het in eerste instantie belangrijk en verstandig om een afweging te maken wat nou echt noodzakelijk is en wat eventueel later nog kan. Want als je alles moet kopen, dan ben je duur uit.

Vraag familie om spullen die zij niet meer gebruiken

Je kunt in eerste instantie je licht eens opsteken bij je familie en vragen of zij eventueel nog spullen hebben die jij mag gebruiken. Dat scheelt je al behoorlijk in de kosten. Stel bovendien prioriteiten. Ben jij iemand die nogal eens last heeft van de rug, dan moet je niet bezuinigen op de matras. Bepaalde onderdelen van de uitzet koop je altijd nieuw. Denk maar eens aan textiel bijvoorbeeld, terwijl ook een nieuw matras toch wel aan te bevelen is. Wat betreft de grote meubels kun je prima terecht bij de verschillende Kringloop winkels die we in ons land hebben. Daar vind je goedkope maar nog heel mooie kasten, stoelen, tafels, eetkamer meubels en servies. Voor verrassend weinig geld kun jij je huis zo prima inrichten. Boeken voor in de boekenkast – dat lijkt veel leuker- worden online door tal van mensen aangeboden. Daar betaal je ook helemaal niks voor.

Action en Marktplaats worden je grootste vriend

Als je slim winkelt, dan kun je de kosten heel aardig binnen de perken houden. Action wordt zonder twijfel je grootste vriend, net als Marktplaats. En als je slim bent dan vraag je met de verhuizing die er aan zit te komen ook voor Sinterklaas en kerst alvast spullen voor de uitzet. Koop ook vooral je boodschappen voor de uitzet bij winkels die uitverkoop houden. Houd dus de (digitale) folders goed in de gaten want zo kun je heel veel geld besparen. Uiteraard wordt het wat gemakkelijker als je gaat samenwonen. Dan kun je de kosten samen delen en heb je twee families aan wie je kunt vragen of ze nog spullen voor je hebben. In dat geval zal het minder moeilijk zijn om een uitzet bij elkaar te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button