Mode

4 Redenen om een nachtjapon te kiezen in plaats van een pyjama

Slaap jij graag gekleed, in een pyjama? Dan ben je niet de enige. De meerderheid van dames slaapt het liefst ‘gekleed’. Ben jij één van die dames die het liefst slaapt met nachtkleding? Dan is dit artikel voor jou bedoeld.

Slaap jij al in een nachtjapon in plaats van een pyjama? Dan weet jij het misschien al, maar er zijn in ieder geval vier redenen waarom je liever in een nachtjapon slaapt dan in een pyjama. Je leest ze hieronder!

#1. Minder warm dan een pyjama

Je kent het dilemma vast wel: het is zomer en het is warm, maar je slaapt toch echt het liefste ‘met iets aan’. Het gevolg? Je gaat zweten, want een pyjama maakt een warme zomernacht makkelijk een hele hete zomernacht! De oplossing? Een nachtjapon

Een nachtjapon is een (lang) hemd voor dames om in te slapen. Hoewel sommige mensen het liefst naakt slapen is dat niet voor jou weggelegd, want jij vindt het fijn iets tegen je lichaam aan te voelen op de plekken waar de deken niet om je lichaam heen gewikkeld is. Een pyjama is echter in de zomer vaak te warm. Ten eerste omdat het vaak gemaakt is van iets dikkere stof dan nachtjaponnen, maar ook vooral omdat een pyjamabroek het extra warm maakt!

Met een nachtjapon heb je dat niet, aangezien het alleen een hemd is. Zo heb je ‘s nachts toch iets comfortabels aan, zonder dat je heel erg gaat zweten.

#2. Heel veel keuze in kleuren en patronen

Waar nachthemden, zoals nachtjapons ook wel worden genoemd, vroeger iets oubolligs hadden, is dat tegenwoordig wel anders. Bekende merken zoals Rebelle en Pastunette hebben nachtjapons helemaal hip gemaakt! Van sommige nachthemden zou je zelfs kunnen denken het avondjurken zijn. Ze worden namelijk tegenwoordig gemaakt in elke denkbare kleur en met heel veel verschillende patroontjes. Bijvoorbeeld met patronen van dieren, bloemen, figuren en strepen. Kortom, er zit altijd een leuke nachtjapon bij die past bij jouw smaak! 

#3. Verkrijgbaar in je favoriete stof

Net zoals patronen en figuren heel persoonlijk zijn, geldt hetzelfde ook voor materialen en stoffen. Gelukkig kun je nachtjapons ook in heel veel verschillende stoffen kiezen, zodat het hemd precies aansluit bij jouw wensen. 

Bovendien zijn sommige stoffen geschikter voor bepaalde gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een satijnen nachthemd die je kunt dragen wanneer je je date ontvangt. Of neem een nachtjapon gemaakt van badstof, wanneer je hem wilt dragen na een ontspannen bad! 

#4. Lekker makkelijk

Nog een reden om een nachtjapon in plaats van een pyjama te dragen, is het gemak. Een nachtjapon trek je namelijk makkelijk in één keer aan door het simpel over je hoofd te trekken. Geen knoopjes die je los moet maken, geen aparte broek waar je je voeten doorheen moet steken. Een nachtjapon zit meteen goed wanneer je hem aantrekt. Ideaal toch!? 

Ook wanneer je ‘s nachts naar het toilet moet is een nachtjapon veel makkelijker dan een pyjama. Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je wordt ‘s nachts wakker omdat je heel nodig naar het toilet moet. Het laatste waar je dan zin in hebt is om knoopjes los te moeten maken. Niet met een nachtjapon! 

Kies je favoriete nachtjapon

Ben jij al overtuigd? Ga dan snel op zoek naar jouw nieuwe favoriete nacht kledingstuk. Kijk voor inspiratie bij je favoriete nachtmode webshop of je favoriete social media platform zodat je heerlijke (zomer)nachten tegemoet gaat! Vergeet niet om ook de categorie nachthemden te checken, want dat zijn natuurlijk ook nachtjaponnen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button