Kinderen

Wat moet je weten over katoenen luiers?

Het is gemakkelijk te verklaren waarom katoenen luiers aan een comeback bezig zijn. Met de toenemende bezorgdheid over gevaarlijke stoffen die wegwerpluiers bevatten en de steeds grotere behoefte om milieubewuster te leven, besluiten veel ouders om voor het ecologische alternatief van wegwerpluiers te kiezen. In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van wasbare luiers voor je op een rijtje gezet.

Een goedkoop alternatief

Laten we eerlijk zijn: luiers zijn duur. Heel duur! Zowel wegwerpluiers als wasbare luiers kosten geld. Maar wasbare luiers zijn op de lange termijn veel goedkoper dan wegwerpluiers. Bij het gebruik van wasbare luiers kun je tot €1.000 besparen voor je eerste kind. En als je jonge kinderen hebt, dan kun je de luiers zelfs hergebruiken. Hierdoor worden de kosten nog lager! Zo laten schattingen zien dat je ongeveer €1.600 kwijt bent voor de eerste drie levensjaren van jouw kleine troost bij het gebruik van wegwerpluiers. Welke kosten hier onder andere mee gemoeid zijn? Denk aan gemiddeld 6 wegwerpluiers per dag, 15 wegwerpdoekjes en ook een luieremmer mag niet ontbreken. Bij het gebruik van katoenen luiers heb je met andere kosten te maken. Gemiddeld kost het gebruik van wasbare luiers ongeveer €500 tot €650.

Kinderen worden sneller zindelijk

Een ander voordeel van wasbare luiers is dat kinderen sneller zindelijk worden. Je vraagt je misschien af hoe dat in z’n werk gaat. Katoenen luiers kunnen het zindelijkheidstrainingsproces helpen door meer bewustzijn te ontwikkelen bij het kind. Kinderen die wegwerpluiers dragen voelen zelden hoe vochtig de luier is, omdat er een chemische stof wordt gebruikt om wegwerpluiers droog te houden. Omdat katoenen luiers geen absorberende gels bevatten, voelt het kind letterlijk nattigheid. Dit creëert een sneller bewustzijn bij het kind en is de eerste stap naar zindelijk worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button