Wonen

Waarom moet je een buffetkast in je woonkamer hebben?

Wanneer je je woonkamer gaat herinrichten, zijn de eettafel en salontafel waarschijnlijk een van de eerste dingen die op je winkellijstje worden geschreven. Een televisiemeubel en een dressoir mogen zeker ook niet ontbreken. Wat je niet in elke woonkamer terugvindt, maar wat zeker een meerwaarde is in de ruimte, is een buffetkast. Het neemt in de breedte vaak minder plaats in dan een dressoir en het heeft twee functies. Zet een buffetkast daarom ook maar op je winkellijstje!

Wat is een buffetkast?

Zoals hierboven al werd gezegd, is een buffetkast een kast met twee functies. Het onderste gedeelte bestaat meestal uit legplanken en deuren. Hierin kan je opbergen wat je wil. Het bovenste gedeelte bestaat ook uit planken, maar wordt afgesloten met glazen deurtjes. Wat je hierin opbergt, is dus zichtbaar voor iedereen. Je kan hier glazen en servies zetten, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met een buffetkast. 

Een van de voordelen van een buffetkast is dat je ze op maat kan laten maken. Hou er dan wel rekening mee dat de prijs sterk zal stijgen, maar als je het budget hebt, is dit zeker een aanrader. Doordat een buffetkast vaak een van de grootste meubels in je woonkamer is, is het ook een eye catcher. De voorwerpen die in het bovenste gedeelte worden geplaatst, bepalen dan ook mee de sfeer van de ruimte. Bovendien heb je een buffetkast in alle soorten stijlen. Of je nu een industrieel, modern of landelijk interieur wil, een buffetkast zal je zeker vinden! 

Belangrijk om te weten is dat een buffetkast niet hetzelfde is als een vitrinekast. Waar een buffetkast twee verschillende delen heeft, bestaat een vitrinekast vaak enkel uit glazen deuren. Een vitrinekast is meestal ook smaller dan een buffetkast. 

Wat zet je in een buffetkast?

Wat zet je in een buffetkast?

Je kan verschillende soorten voorwerpen plaatsen in een buffetkast. Glazen en servies zijn een veel voorkomende optie, maar je kan zoveel meer doen met een buffetkast. Je hoeft bovendien niet op elke plank hetzelfde te zetten. Wanneer je een kast hebt met vier of zes plankjes, kan je variëren. Op een of twee planken kan je leuke plantjes zetten, op een andere plank kan je dan weer leuke souvenirs van reizen plaatsen. 

Bepaal op voorhand wat voor sfeer je wil creëren met je buffetkast. Wil je dat alle spullen een mooi geheel vormen? Kies dan voor voorwerpen met dezelfde kleurtinten. Wil je er een echte eye catcher van maken? Ga dan voor verschillende kleuren en materialen. Wanneer je wat variatie wilt in je woonkamer zonder grote kosten te moeten doen, kan je ook heel eenvoudig de spullen die in je buffetkast veranderen door iets nieuws. Zo creëer je een nieuwe sfeer in je woonkamer. 

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op Woonpress voor meer inspiratie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button