BespaartipsInterieur

Wat kost een led lamp per jaar?

Story Highlights
  • Led lamp is veel goedkoper dan gloeilamp
  • Led lamp heft ook een langere levensduur
  • Investeren in led verlichting verdien je terug

Led lampen kunnen in allerlei soorten verlichting worden gebruikt en omwille van de grote besparing die je ermee kan doen zijn ze populair. Maar toch zijn er nog mensen die geen gebruik maken van led lampen. Simpelweg omdat ze er niet voldoende van weten. Want wat kost een led lamp per jaar en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Verschil led lamp en gewone lamp

Led verlichting is een heel stuk energiezuiniger dan gewone verlichting. Je zal merken dat een led lamp ook amper warmte afgeeft en dat dit bij een gewone lamp wel anders is. Een led lamp kan specifieker en gerichter ingezet worden want de verlichting van de lamp wordt maar naar 1 kant gestuurd. Bij een gewone halogeenlamp, gloeilamp of spaarlamp wordt het licht 360 graden uitgestuurd.

Voordelen led verlichting

Het lage stroomgebruik en dus minder energie verbruiken is het grootste
voordeel aan een led lamp. Het is bovendien een stuk veiliger omdat deze
lampen veel minder tot geen warmte afgeven. Over het algemeen heeft een
led lamp ook een langere levensduur dan een gewone lamp. Je zal dus minder snel een nieuwe moeten kopen. Ze zijn ook gemaakt van minder kwetsbare materialen waardoor ze wel wat kunnen verdragen. Om nog maar te zwijgen van de voordelen voor het milieu.

Nadelen led verlichting

Eigenlijk zijn er niet veel nadelen aan led verlichting verbonden. Je kan ze in alle soorten lampen gebruiken, van een staande lamp over plafondverlichting tot een hanglamp. Het nadeel dat je zou kunnen noemen aan led lampen is dat ze hun warmte goed moeten kunnen afvoeren, omdat ze anders oververhit kunnen raken. Een kwaliteitsvolle led lamp heeft een goede koeling en warmteafvoer mogelijkheden.

Wat kost een led lamp per jaar?

Of je nu led verlichting gebruikt voor een staande lamp of voor een andere
soort, dat het goedkoper is dan een gewone lamp dat weet iedereen. Op de
website Directlampen kan je een uitgebreid assortiment led verlichting vinden als je het zelf ook eens wil testen. Hoeveel een led lamp per jaar exact kost, is moeilijk te zeggen. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel je ze gebruikt per dag. Eentje van 8 watt met een gebruik van 4 uur per dag, kost 2,50 euro per jaar. Eentje van 6 watt dat ook 4 uur per dag brandt, kost zelfs maar 2 euro per jaar.

Daar hoef je het dus niet voor te laten! Snel naar Directlampen om led
verlichting aan te kopen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button