Bespaartips

Vaatwasmiddel maken

Story Highlights
  • De vaatwasser biedt de nodige voordelen ten opzichte van met de hand afwassen
  • Je kunt prima je eigen afwasmiddel en vaatwasmiddel maken
  • Met een vaatwasser voorkom je rommel op je aanrecht

De afwas. Die staat elke dag opnieuw te wachten. De een doet het met een lach om het gezicht met de hand, een ander zweert bij de vaatwasser. De vaatwasser biedt wel enkele voordelen ten opzichte van afwassen met de hand. Slimme Boefjes heeft een vaatwasser. En we maken het vaatwasmiddel helemaal zelf. Zie hier, een leuke bespaartip.

Nooit meer rommel op je aanrecht

Het voordeel van een vaatwasser is wel dat je eigenlijk nooit meer rommel op je aanrecht hebt. Je spoelt alles eerst even af en zet het vervolgens in de vaatwasser. Bovendien is de vaatwasser vaak zo groot dat je de afwas van de hele dag er in kwijt kunt. Je zet hem aan als je naar bed gaat en de volgende dag heb je alles weer heerlijk schoon. Met de handen je vaak veroordeeld tot tenminste twee afwasjes per dag, al was het alleen maar om de rommel van je aanrecht weg te werken. In de vaatwasser wordt de vaat over het algemeen ook een stuk schoner dan wanneer je het met de hand doet.

Allesbehalve ingewikkeld

Als je wilt besparen op de afwas, dan kun je zelf het afwasmiddel of het vaatwasmiddel maken. Sterker nog, dit is allesbehalve ingewikkeld. Afwasmiddel heb je al met een lepel baking soda, een lepel huishoudsoda en wat warm water. Dit doe je in het flesje en vervolgens is het nog een kwestie van even goed schudden en de soda is opgelost en je afwasmiddel is klaar. Ook vaatwasmiddel kun je prima zelf maken. Je maakt in dit geval geen blokje, maar poeder. Ook dat plaats je echter gewoon in het bakje waar je anders de tablet doet.

De vaat mooi schoon

Wat je nodig hebt? Drie scheppen citroenzuur, drie scheppen kristalsoda, een schep baking soda en een schep zeezout. Je mengt dit vervolgens in een potje dat je goed af kunt sluiten. Voor elke vaat gebruik je niet meer dan een theelepeltje, dat je dus gewoon in het welbekende bakje doet. Zo maak je je eigen vaatwasmiddel en reken er maar op dat de vaat er schoon door wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button