Bespaartips

Streamingdiensten bespaartips

Streamingdiensten zijn tegenwoordig erg populair. Bijna iedereen heeft wel een of meer abonnementen lopen bij streamingdiensten. Denk aan Netflix, Videoland en Spotify. Wanneer je bij meerdere streamingdiensten een abonnement hebt, is het goed om kritisch te kijken naar jouw gebruik er van. Stiekem vormt het een grote kostenpost en het zou zonde zijn als je ervoor betaalt, terwijl je er nauwelijks gebruik van maakt.

Beste streamingdienst Nederland

Qua streamingdiensten is er voor ieders wat wils. Ben je fan van Nederlandse films en series, dan zijn diensten zoals NPO Plus en NLZiet ideaal voor jou. Daarnaast biedt Videoland ook veel Nederlandse content aan. Daarentegen biedt Netflix meer internationale content aan. Ben je meer fan van realityshows? Dan is Hayu het geschikte platform. Voor de Disneyliefhebbers, is Disney+ natuurlijk een perfect platform. Puntje bij paaltje: omdat er veel aanbod is en de keuze misschien onoverzichtelijk lijkt, is het altijd slim om te kijken welke streamingdienst aansluit bij jouw kijk behoefte. 

Beste gratis streamingdienst

In het kader van besparen, is het goed om te weten dat er ook gratis streaming diensten worden aangeboden. Op deze manier kun je mooi besparen op de kostenpost ‘streamingdiensten’. Om te beginnen is er Sony Crackle. Deze streamingdienst heeft een diverse catalogus met series en films. Het nadeel is dat er reclame tussendoor komt. Verder is de kwaliteit van het beeld beschikbaar in 720p. Naast Crackle is er ook de streamingdienst Peacock. Dit is opgezet door NBCUniversal en biedt hier ook veel content van aan. Peacock biedt drie verschillende abonnementen aan, waarvan een type gratis is. Met een gratis abonnement heb je toegang tot veel aanbod. Daarentegen is er geen mogelijkheid om de content offline te bekijken en de kwaliteit is in 4K. Voor anime liefhebbers is Crunchyroll een aanrader. Zij bieden wederom naast betaalde abonnementen, ook een gratis type. Met de gratis variant heb je niet toegang tot alle content, maar wel een redelijk groot aanbod. Tot slot is er de Chinese streamingdienst iQiyi. Westerse series zal je er niet snel op kunnen vinden. 

Streamingdienst opzeggen

Ben je er voor jezelf over uit welke streamingdiensten overbodig zijn en welke niet? Wanneer je weet welke streamingdiensten je wil opzeggen, kan je dit gemakkelijk regelen via de Xpendy. Xpendy is een opzegservice die consumenten helpt in hun opzegging proces. Zelf opzeggen van abonnementen wordt niet altijd als makkelijk ervaren. Dit komt door onder andere lange telefonische wachtrijen en medewerkers die je proberen over te halen om het abonnement aan te houden. Wil je bijvoorbeeld zonder gedoe Discovery Plus opzeggen of Netflix opzeggen? Ga naar de website van Xpendy en selecteer de gewenste service om op te zeggen. Hierna kom je op de opzegpagina terecht. Vul je NAW-gegevens in (naam, adres en woonplaats) en ga akkoord met de algemene voorwaarden. Hierna wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd. Opzeggingen worden uitgevoerd aan de hand van een opzegbrief. Deze opzegbrieven worden aangetekend verzonden. Bedrijven zijn dan ook wettelijk verplicht om aangetekende opzegbrieven in behandeling te nemen. Via Xpendy kun je naast streamingdiensten ook veel andere soorten abonnementen opzeggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button