Interieur

Richt je kantoor in met onze checklist

Story Highlights
  • Kies bij de inrichting voor comfort en ergonomie
  • De bureaustoel is belangrijk voor de juiste werkhouding
  • Houd het netjes op kantoor

En dan moet je een kantoor inrichten. Je gaat merken dat dit bepaald nog niet meevalt. Natuurlijk weet je wat je wilt en wat echt noodzakelijk is. De keuze is echter zo groot dat je al snel het overzicht kwijt bent. Gelukkig is er een checklist die je helpt bij het inrichten van je kantoor. Houd je die aan als basis, dan wordt het inrichten van het kantoor en kantoormeubelen kopen een stuk eenvoudiger.

Kies voor comfort en ergonomie

Er zijn een aantal zaken belangrijk bij de inrichting van het kantoor. Vergeet niet dat je gemiddeld genomen toch acht uur per dag op kantoor zit. Dat betekent dat er sprake moet zijn van comfort en ergonomie. In dat kader doe je er verstandig aan een zit-sta bureau te implementeren in je kantoorinrichting. Dit bureau is uiteraard goed afgesteld en dat maakt dat je steeds de juiste werkhouding hebt. Op die manier voorkom je rugpijn en klachten aan je schouders en de nek. Met een zit-sta bureau kun je op uiterst plezierige wijze afwisselen tussen staand en zittend werken. Het is bewezen dat staand werken nieuwe energie geeft en dat je er productiever van wordt.

Zo houd je het netjes op kantoor

Onmisbaar is ook een ergonomische bureaustoel. Omdat ieder lichaam anders is en in de wetenschap dat een gewone stoel te weinig ondersteuning biedt, zorg je dat er voor iedereen een stoel op maat is. De stoel sluit in de goede situatie perfect aan op het lichaam. Door de aankoop van archief- en ladekasten houd je het netjes op kantoor. Werken in een opgeruimde ruimte geeft rust in het hoofd. Het vermindert het stressniveau. Je hebt voldoende te kiezen en kunt prima uit de voeten met lade- en archiefkasten die je hebt met draaideuren, roldeuren en met schuifdeuren. Het aanbod kasten is enorm groot en daar zit altijd een kast bij die voldoet aan je eisen en past bij de rest van de kantoorinrichting.

Voor privacy en voor een hogere productiviteit

Vergeet de akoestische scheidingswanden niet. Ze helpen niet alleen geluidsoverlast voorkomen, ze bieden ook privacy. Bovendien ben je minder snel afgeleid en dat komt de productiviteit ten goede. Bovendien heb je tegenwoordig prachtige wanden die vaak ook een aanwinst zijn voor de inrichting van het kantoor. Tenslotte; zorg altijd dat er planten in je kantoor staan. Ze geven niet alleen meer sfeer en een huiselijk gevoel, de luchtkwaliteit verbetert ook nog eens door de aanwezigheid van planten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button