Overig

Organiseer een coronaproof online feestje!

Story Highlights
  • Zo creëer je toch een soort van saamhorigheid
  • Denk aan het geluid en werk met Teams of Zoom
  • Maak er een competitie van met leuke prijzen

Dat we nog steeds te maken hebben met de gevolgen van Covid-19 wil niet zeggen dat we niets leuks kunnen doen. Dat geldt ook als je als werkgever toch eens iets extra’s wilt bieden, al is dat dan minder gezellig als wanneer je wel ergens samen een leuke avond hebt. Wat dacht je van een leuke online pubquiz bijvoorbeeld?

Schaf een kant-en-klare pubquiz aan

Schaf een kant-en-klare pubquiz aan. Je kunt dan kiezen uit verschillende pakketten met verschillende categorieën vragen. Met geluidsfragmenten maak je de quiz nog leuker overigens. Je kunt de online pubquiz met je werkgevers prima spelen via Teams of Zoom. Zorg wel dat jij je medewerkers haarfijn uitlegt hoe dit werk, mocht je er gedurende de dagelijkse werkzaamheden nog geen gebruik van maken. De quizmaster speelt de belangrijkste rol tijdens de quiz. Niet omdat hij nou zo nadrukkelijk op de voorgrond staat, wel omdat hij of zij uiteindelijk het scherm deelt en de quiz dus wat dat betreft mogelijk maakt.

Deelnemers krijgen meerkeuzevragen voorgelegd

Deelnemers kunnen via hun eigen smartphone, tablet of laptop deelnemen. Zijn ze ingelogd dan krijgen ze meerkeuzevragen voorgelegd, ze antwoorden met letters of met kleuren. Na elke vraag zien de deelnemers het juiste antwoord en wordt de tussenstand getoond. Om deel te kunnen nemen loggen de mensen dus in en krijgen ze een speciale pincode. Verder wijst het zich eigenlijk vanzelf.

Denk aan het geluid

Ben jij quizmaster, dan moet je vooral denken aan de opties share content en zeker ook include computer sound, het is immers wel handig dat als er geluidsfragmenten of muziekvragen gesteld worden, de deelnemers ook geluid horen. Je kunt ook instellen dat er alleen geluid is als gewerkt wordt met geluidsfragmenten. Zaak dus voor de quizmaster om op tijd alles even te testen, zodat je een strak georganiseerde quiz aanbiedt.

Toch saamhorigheid

Ondanks het feit dat je niet echt bij elkaar bent, zorgt een dergelijke online pubquiz toch voor saamhorigheid. En uiteraard wordt er op het scherpst van de snede gespeeld. Voor de winnaars regel je uiteraard prijzen, prijzen die je gewoon de volgende ochtend laat bezorgen. Je kunt ook een competitie spelen, met bijvoorbeeld eens per maand een quiz en uiteindelijk een winnaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button