InterieurOverig

Kantoorinrichting tijdens corona

Story Highlights
  • Op kantoor werken tijdens Corona
  • Herinrichten van de werkplek
  • Productief werken

Een kantoorruimte herinrichten is soms hard nodig. Wanneer medewerkers al jaren in dezelfde kantoorruimte werken, kan de productiviteit wel eens gaan dalen. Want jarenlang dezelfde omgeving, dat inspireert na verloop van tijd niet meer. Een andere reden om de kantoorinrichting te vernieuwen, is na de lancering van een nieuwe brand identity, bijvoorbeeld na een fusie tussen twee bedrijven. 

Maar ook tijdens een periode waarin veiligheid op kantoor erg belangrijk is, kan een herinrichting van de ruimte waardevol zijn. Daarom is aan projectinrichting doen tijdens Corona erg verstandig!

Op kantoor werken tijdens Corona 

Iets meer dan een jaar geleden begon de corona crisis. Thuiswerken werd de norm en is nog steeds heel erg aangeraden, maar dit is helaas niet in elke sector mogelijk. Soms is er geen andere keuze dan op kantoor werken en dan moet dit in de meest veilige omstandigheden kunnen gebeuren. Hoewel projectinrichting daar zijn steentje aan kan bijdragen, zijn er zelf ook een heleboel zaken die je kan doen om de werkplek zo veilig mogelijk te houden tijdens Corona. 

Afbeelding afkomstig van Ditt officemakers

Inrichten van kantoren op een veilige manier

  • Het plaatsen van veiligheidsschermen, zodat er hygiënisch kan gewerkt worden.
  • Het bewegwijzeren van de vloer, zodat er geen kruising van personeelsleden is;
  • Werken in shifts (bijvoorbeeld ieder team 1 dag in de week op kantoor laten werken) 
  • herindelen van de werkplekken, zodat er meer ruimte tussen de bureaus is.

Een professionele  projectinrichter zoals Ditt Officemakers kan u helpen om deze kantoor transformatie op de beste manier vorm te geven.

Herinrichten van de werkplek

Op kantoor werken tijdens Corona, het vraagt nog steeds de nodige afstand om veilig te kunnen werken. Gelukkig zorgt projectinrichting voor de ideale oplossing. Samen met een projectinrichter kan er bekeken worden welke ruimtes opnieuw ingedeeld kunnen worden om zo veilig te kunnen werken. Daarvoor hoef je vaak geen nieuw meubilair aan te schaffen, maar dit kan natuurlijk wel. Wat denk je bijvoorbeeld van zit sta bureaus? Werken op kantoor wordt een stuk fijner, als je staan en zitten kunt afwisselen tijdens een werkdag.

Het herinrichten van de werkplek kan een investering zijn, maar alles gebeurt binnen het budget dat jij voor ogen hebt. Er worden binnen de mate van het mogelijke gekeken naar wat aangepast moet worden op een zo veilig mogelijke manier voor iedereen. 

Productief werken met voldoende afstand 


Als het niet mogelijk is om van thuis uit te werken binnen jouw bedrijf, dan moet het mogelijk gemaakt worden om productief te kunnen werken, maar toch met zoveel mogelijk afstand. Geen idee hoe daaraan te beginnen en dit te moeten realiseren? Schakel dan Ditt Officemakers in voor een complete en veilige projectinrichting die perfect is op maat van jouw bedrijf en budget.

Afbeelding afkomstig van Ditt officemakers

Wanneer jij en je collega’s productief kunnen blijven werken tijdens Corona, met de nodige veiligheid, zullen zij de situatie gemakkelijker kunnen aanvaarden en komt dit de productiviteit alleen maar ten goede. Naast het herinrichten van de ruimte blijven andere zaken zoals mondmaskers voorzien, vaker schoonmaken, handgels uitdelen en vaker de handen wassen erg belangrijk. Alleen wanneer je samen met je medewerkers deze regels toepast en je hier aan houdt kan je binnen de kortste tijd opnieuw de Ditt Officemakers inschakelen om weer terug te keren naar een New Normal Office!

Gerelateerde artikelen

Back to top button