Financiën

Je auto goed verzekeren? Dat doe je zó!

Wil je onbezorgd de weg op kunnen, dan is je auto verzekeren een absolute must. Het is dan ook belangrijk dat, mocht je een auto hebben gekocht bij een autobedrijf, dit hebt geregeld voordat je ook maar een meter rijdt. Hoewel een ongeluk in een klein hoekje zit, zal het niet voor het eerst zijn dat iemand direct al een paaltje raakt of een medeweggebruiker van de weg rijdt. Onverzekerd autorijden is bovendien illegaal. Gelukkig kun je het afsluiten van de gewenste autoverzekering gewoon ter plekken regelen, zoals via de website van Univé. Voordat je er erg in hebt, ben je er al helemaal klaar voor om volop van je nieuwe aanwinst te genieten. 

WA, WA+ of toch All Risk?

Omdat leven op zich al duur genoeg is, wil je uiteraard niet te veel geld kwijt hoeven zijn aan maandelijkse kosten. Het verdiepen in de verschillende mogelijkheden maakt dan al gauw veel duidelijk. Er is in de basis slechts keuze uit 3 verschillende pakketten, waaronder de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn, dan is dit pakket het meest voordelige. Je dient er dan wel rekening mee te houden dat je veel andere voordelen misloopt. De WA dekt namelijk enkel schade aan anderen en bezittingen van de ander. Vind je het ook belangrijk dat de verzekeraar betaalt bij schade aan jouw eigen auto, dan kun je beter de WA+ of All risk autoverzekering online afsluiten.  

Dit heeft All Risk allemaal te bieden

Met een All risk autoverzekering heb je het meest uitgebreide pakket te pakken. Hiermee ben je volledig casco verzekerd. Mocht je bijvoorbeeld ’s ochtends bij het opstaan ontdekken dat jouw auto gestolen is, dan is dat met het beschikken over het All risk pakket net iets minder vervelend. Diefstal valt namelijk onder de polisvoorwaarden. Datzelfde geldt eveneens voor inbraak. Is jouw auto als gevolg daarvan vernield, dan biedt het All risk pakket hoop. Ook brand, schade door storm of hagel zijn kosten die gewoon vergoed worden door Univé. Bijkomend pluspunt is dat, hoewel het altijd vervelend is om de auto voor schadeherstel af te moeten geven bij een erkend bedrijf, je gewoon kunt rekenen op gratis vervangend vervoer. 

All risk autoverzekering online afsluiten

Er zijn wel enkele zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk dat de auto een CCV/SCM-alarmsysteem heeft ingebouwd. Alleen dan maak je aanspraak op een schadevergoeding bij diefstal. Het is het beste om dit door een expert te laten doen. Die zal de auto dan ook direct voorzien van een Kiwa SCM-keurmerksticker, waardoor inbrekers gelijk zien dat het beter is om niet aan deze auto te komen. Wil je zoveel mogelijk de vruchten plukken van dit pakket, dan heb je zelfs de keuze uit tal van aanvullende dekkingen. Denk aan een ‘Inzittendenverzekering’, ‘Rechtshulp Verkeer’ of ‘Eigen keuze schadeherstelbedrijf’. Alle mogelijkheden inclusief voorwaarden zijn te vinden op de website van Univé. Mocht je dit willen, dan kun je vanuit hier ook direct de gewenste All risk autoverzekering online afsluiten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button