Tuin

Hoe een zweefparasol je tuin die luxueuze uitstraling geeft

Wil je deze zomer optimaal genieten van het buitenleven? Tuinmeubelen zijn de beste manier om je te verleiden meer tijd buiten door te brengen. Maak het je zo comfortabel mogelijk met de beste vrijdragende parasol – gemakkelijk te verplaatsen zodat ke beschermd bent tegen uv-stralen en nog prachtig ook. 

Deze veelzijdige parasols bieden een fantastische dekking en een royale hoeveelheid ononderbroken schaduw. Dus of je nu buiten dineert, achterover leunt op een ligstoel, in een hangmat ligt of geniet van een praatje, of een heerlijke zomerse gin-cocktail, er is genoeg ruimte voor jou en je gasten om te ontspannen.

Wat is een zweefparasol?

Wil je een zweefparasol kopen? Deze zijn op dezelfde manier ontworpen als je standaard parasol. Meestal heb je een gat in het midden van je tuintafel nodig om je parasol te ondersteunen, samen met een verzwaarde paalstandaard. Zwevende parasols zijn echter ontworpen om over meubels te hangen zonder in de weg te zitten. Ze gebruiken hun eigen unieke verzwaarde basis. Als alternatief kunnen uitkragingen in vlonders worden geschroefd of tegen een muur worden geplaatst.

Wat is het verschil tussen standaard en vrijdragende parasols?

Positie van de steunpaal

Het belangrijkste verschil tussen een vrijdragende parasol en andere soorten parasols is dat de paal aan de zijkant staat en niet precies in het midden. Zo heb je eronder nog meer ruimte om te verduisteren of je tuinmeubelen te plaatsen. Je hoeft je geen zorgen te maken over een vervelende paal die je zicht op de tuin verpest of meubels met een paalgat te vinden.

Verstelbaarheid

Dat niet alleen, zweefparasols bieden de meest verstelbare zonwering en stabiliteit voor alle weersomstandigheden. De meeste kunnen tussen 270 en 360 graden draaien, gekanteld worden om onder elke hoek tegen UV te worden beschermd en kunnen eenvoudig in hoogte worden versteld met de zwengelhendel. Het mooie hiervan is dat je de voet op zijn originele plek kunt laten staan, waardoor je bespaart op het slopende gesjouw dat nodig is met een traditionele tuin parasol.

Maatvoering

De meeste vrijdragende parasols zijn ook groter, meestal tussen de 2,5 en 4 m, ideaal voor grote tuinen of als je een groter gebied in de schaduw wilt hebben om buiten te eten.

Welk design is geschikt voor een zweefparasol?

Het ontwerp van je parasol is geheel aan jou en je tuinesthetiek. Je vindt vrijdragende parasols in verschillende kleuren en sommige met geïntegreerde verlichting en luidsprekers. Perfect om buiten te entertainen of buiten te eten op warme zomeravonden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button