Bespaartips

De voordelen van het laten importeren van je auto

Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun auto te laten importeren vanuit andere landen, voornamelijk Duitsland. Je zou misschien zeggen dat dit helemaal niet voordelig is, aangezien er in Nederland ook genoeg (tweedehands) auto’s te koop staan. Toch kiezen mensen hier niet voor niets voor, het importeren van een auto heeft namelijk veel voordelen. In dit artikel zetten we die voordelen voor je op een rij!

Het prijsverschil met het buitenland 

Het eerste voordeel, dat vaak benoemd wordt, is het prijsverschil tussen auto’s in Nederland en auto’s in landen zoals Duitsland. In Duitsland zijn auto’s een stuk goedkoper dan in Nederland, onder andere door de lagere belasting. Ook kun je met Duitse dealers vaak makkelijker onderhandelen over de prijs dan met dealers in Nederland. Zelfs als je ook betaalt voor het autotransport naar Nederland, betaal je in veel gevallen minder dan wanneer je dezelfde of een vergelijkbare auto in Nederland koopt. 

Luxere uitvoeringen van de auto’s 

In Nederland zijn veel tweedehands auto’s niet heel luxe uitgevoerd, aangezien dit de prijs van de auto natuurlijk behoorlijk opdrijft. Veel occasions komen uit de lease, waar vaak ook niet voor de luxe uitvoering wordt gekozen, aangezien dit voor een hogere bijtelling zorgt. Aangezien auto’s in andere landen een stuk goedkoper zijn dan in Nederland, kiezen mensen daar ook eerder voor extra opties of luxe uitvoeringen van de auto’s. In Duitsland vind je zelfs weinig auto’s die enkel de basisuitrusting hebben. Dat is voor velen een reden om een auto te importeren

Meer aanbod 

Aangezien Nederland kleiner is dan de meeste landen, is het aanbod aan occasions in andere landen vaak vele malen groter. Als je dan een land als Duitsland als voorbeeld pakt, dat ook nog eens een echt autoland is, dan heb je enorm veel keuze in tweedehands auto’s. Geloof je het niet, vergelijk dan het aanbod van een Nederlandse autoverkoop website eens met de grootste verkoopsite voor auto’s in Duitsland. 

Europese dekking 

Ook als je een geïmporteerde auto koopt, kun je er gewoon mee naar je lokale dealer als je jouw auto wil laten repareren of een keuring uit wil laten voeren. Als je in Duitsland bijvoorbeeld een jonge occasion koopt die nog binnen de merkgarantie valt, kun je gebruik maken van de Europese dekking van autofabrikanten. Mocht je auto niet meer onder de merkgarantie vallen, dan is een Duitse dealer nog steeds verplicht om je minimaal een jaar garantie te geven, hier komen ze niet onderuit. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button