Tuin

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een kweektafel

Story Highlights
  • Kweek je eigen groenten en kruiden
  • Maak je eigen groene balkon
  • Let op de afmetingen van de kweektafel

Natuurlijk kun je zorgen voor een groen balkon. Veel mensen weten niet precies wat ze nou met het balkon moeten, en hebben al helemaal geen idee hoe ze van hun balkon een groen balkon kunnen maken. Je kunt om een groen balkon te realiseren kiezen voor kunstgras, dat je gemakkelijk vastmaakt met een speciale kit. Je kunt echter ook gewoon tuinieren op je balkon. Hoe? Door gebruik te maken van een kweektafel, een moestuintafel of moestuinbakken. Bij deze producten kun je eventueel nog moestuinrekken en verpottafels aanschaffen. En zo maak je van een ‘verloren’ balkon een groen balkon.

Zo kweek je gemakkelijk groente en kruiden op je balkon

Met de genoemde producten kun je gemakkelijk groenten en kruiden kweken, gewoon op je eigen groene balkon. De meeste mensen die op het balkon tuinieren, kiezen voor een kweektafel. Waar je op moet letten bij de aanschaf van een kweektafel is de breedte, waarbij je keuze hebt tussen 40 of 60 centimeter. Ook let je goed op de lengte van de kweektafel in verhouding met de ruimte die je op het balkon hebt.

Let op de juiste manier van afwateren bij de kweektafel

De voordelen van een kweektafel zijn significant. Zo is sprake van een goede afwatering, als je althans de goede kweektafel aanschaft. Let daar dus ook op. Bij een juiste afwatering is de kweektafel voorzien van kieren waardoor het overtollige water prima weggevoerd wordt. De juiste kweektafel is van roestbestendig verzinkt materiaal en daarom blijft de kweektafel gevrijwaard van roest.

Op verantwoorde wijze je eigen groenten en kruiden kweken

Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor moestuintafels of moestuinbakken om zo op je balkon je eigen groente en kruiden te kweken Met de moestuintafels kweek je op verantwoorde wijze, kweek je op hoogte en heb jij je eigen moestuin; in dit geval een stalen frame dat ook nog eens bestand is tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Daarnaast heb je ook nog moestuinbakken. Ook met deze bakken kun je op zeer verantwoorde wijze je eigen groente kweken, en dat op een heel simpele manier. Moestuinbakken bieden je optimaal kweekgemak en bovendien zijn de bakken zeer duurzaam.

Eventueel ook moestuinrekken en verpottafels

Met een kweektafel, een moestuintafel of een moestuinbak realiseer jij je eigen groene balkon en eet je uit eigen tuin. Om het je nog gemakkelijker te maken, kun je bij deze hoofdproducten kiezen voor moestuinrekken of verpottafels. Deze producten maken het kweken op je balkon nog eenvoudiger.

Gerelateerde artikelen

Back to top button