Overig

De nieuwe Samsung S23 Plus: hierom wil je hem hebben

Sinds begin februari is de nieuwe Samsung S23-serie op de markt. Deze nieuwe serie topsmartphones heeft weer veel te bieden voor de liefhebbers van kwalitatief hoogwaardige Android-telefoons. De serie bestaat uit drie verschillende toestellen. Naast het standaardmodel en het grote vlaggenschip de S23 Ultra, is er de fijne S23 Plus (oftewel S23+). We geven een aantal uitstekende redenen waarom je de Samsung S23 Plus kopen wilt.

Supersnelle processor

De Samsung Galaxy S-toestellen stonden er nooit bekend om dat ze langzaam waren. Integendeel, ze waren altijd voorzien van een prima processor. Toch heeft Samsung voor de S23-serie besloten om niet meer haar eigen Exynos-chips te gebruiken, maar de Snapdragon 8 Gen 2 processor van topfabrikant Qualcomm in de nieuwe smartphones in te bouwen. Dit is de allersnelste en krachtigste processor voor smartphones die er momenteel bestaat, en hij is nog zuinig ook, waardoor hij minder vergt van de accu. Een uitstekende reden om de Samsung S23 Plus te kopen dus!

Fijn groot scherm

Het verschil tussen de ‘gewone’ Samsung Galaxy S23 en de S23 Plus is niet zo groot, maar het belangrijkste verschil is de grootte van het scherm: dat van de S23+ is met 6,6 inch maar liefst een halve inch groter. Dat betekent dat het scherm makkelijker af te lezen en te bedienen is en fijner is om video’s op te kijken en op te gamen. Daarnaast is het en mooi AMOLED-scherm met hoge resolutie, een hoge verversingssnelheid van 120 Hz voor extra soepele bewegingen én een extra hoge piekhelderheid, zodat je hem ook buiten in fel zonlicht prima kunt aflezen! 

Lekker grote accu

Het nadeel van zo’n groot scherm is dat het ook extra veel vergt van de accu van de smartphone. Dat betekent echter niet dat je met de Samsung Galaxy S23 Plus maar een halve dag kunt doen op een volle accu, want hierin is voorzien: de accu is met 4.700 mAh maar liefst 800 mAh groter dan die van het standaardmodel. Daar komt dat zoals eerder gezegd de processor dus extra zuinig is, en hetzelfde geldt voor het nieuwe type intern geheugen waarmee het toestel uitgerust is. Ook fijn: in plaats van met 25W zoals bij het standaardmodel, kun je de accu van de Samsung S23 Plus met 45W extra snel opladen. Maar dan moet je wel zelf nog even zorgen voor de juiste oplader. Maar die kun je er gewoon bij bestellen wanneer je de Samsung S23 Plus kopen gaat.

De nieuwe Samsung S23 Plus: hierom wil je hem hebben

Veel opslagruimte

Natuurlijk gebruik je je smartphone ook om foto’s en video’s te maken. De S23 Plus uitgerust met uitstekende camera’s, maar met 50 MP tellen de MB’s natuurlijk wel snel op. Geen probleem, want de Samsung Galaxy S23+ is standaard uitgerust met een interne opslagcapaciteit van 256 GB. Dan moet je dus wel even doorwerken voordat je zo ver komt dat je bestanden van je telefoon moet gaan halen om ruimte te maken.Dus als uitgekeken bent op je huidige smartphone, of je telefoon is kapot of gestolen, dan is de Samsung S23 Plus kopen een prima optie om te overwegen. Hij is niet goedkoop, maar je krijgt wel echt een heel mooi toestel met een fijn groot scherm voor je geld. En daar kun je dan weer een paar jaar mee vooruit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button