Tuin

Budgettip: het maximale uit je tuinset halen

Story Highlights
  • Enorm aanbod aan tuintafels van duurzame materialen
  • De sterke granieten tuintafels staan als een huis
  • Teakhout gaat werken, het maakt de tafels nog mooier

Hoewel de inrichting van de tuin wat betreft tuinset en loungesets steeds uitgebreider wordt, hoeft dat niet te betekenen dat je er ook steeds de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Integendeel. Door scherp op de verschillende aanbiedingen te letten – zeker in de seizoenen dat je niet buiten zit- want dan kun je vaak prima zaken doen. Over de kwaliteit hoef jij je tegenwoordig geen zorgen te maken, die is gewoon indrukwekkend goed.

In alle vormen en in alle kleuren verkrijgbaar

Laten we eens naar de tuintafels kijken die er zijn. Tuintafels waren vroeger vooral van hout. En hoewel er nog steeds houten tuintafels zijn, kun je ook kiezen voor aluminium, RVS, graniet en wicker als materiaal. Verder heb je nog de dining tables en zijn er zelfs side tables voor buiten. Ook de polywood tafels mogen er zijn. Over de vormen hoef je ook al geen zorgen te maken, want tuintafel zijn er in driehoek vorm, ovale vorm, rechthoekig, rond en vierkant. Ook het kleurenpalet waaruit je kunt kiezen is groot tegenwoordig. Met tuintafels kun je echt alle kanten op. Wat dat betreft kan maatwerk geleverd worden.

Geen krassen op een granieten tuintafel

Bijzonder zijn zeker de granieten tuintafels.  Graniet geldt als een van de meest duurzame materialen die er bestaat. Het is een materiaal met een hoge dichtheid waardoor er amper iets in de tafel kan trekken. Vlekken ontstaan er dan ook amper op de tafels van graniet. Graniet is zeer hard en daardoor ook zeer gebruiksvriendelijk. Op een granieten tuintafel ontstaan dan ook amper krassen. Bovendien is het een weersbestendig materiaal. Echt een aanrader, een granieten tuintafel. Bovendien weet je zeker dat de tafel goed op de plaats blijft, zo zwaar is graniet.

Teak gaat werken

Kijken we ook nog even naar de houten tuintafels. Je hebt tegenwoordig tuintafels in allerlei verschillende houtsoorten. Een soort die extra aandacht verdient is wel die van teakhout en die voorzien is van een greywash teak wash. Dit geeft hout een warme en stoere uitstraling. Als er teakhout gebruikt wordt, dan komt dit in negen van de tien gevallen van een gecertificeerde plantage waardoor nadrukkelijk rekening is gehouden met de natuur. Hoe ouder de tuintafel van teak wordt, hoie mooier de tafel wordt. Teak gaat werken en daardoor ontstaan kleine scheurtjes in de tafel. Het geeft de tafel nog meer uitstraling. Bovendien vergrijst het op een natuurlijke en egale wijze. Ook dat maakt deze tafel extra de moeite waard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button