TuinWonen

Budgettip: DIY vuurtafel

Story Highlights
  • De vuurtafel is erg geliefd en wordt steeds geliefder
  • Vuurtafels heb je in goedkope en dure varianten
  • Ook de tuinhaarden zijn sterk in opmars

Iets wat steeds populairder wordt in Nederland zijn de vuurtafels, zeker nu het merendeel van Nederland vakantie gaat vieren in eigen land. Wil je het thuis ook leuk, sfeervol en gezellig maken alsof je op vakantie bent, de vuurtafel is dan ook een onmisbaar item voor in je tuin.

DIY vuurtafel

Er hangt ook een aardig prijskaartje aan een vuurtafel, die kosten al gauw rond de 600 euro. Dat is niet voor iedereen betaalbaar, maar wil je toch een vuurtafel dan is er ook een goedkopere oplossing. Uiteraard moet je wel voor deze oplossing een beetje handig zijn of iemand in je omgeving hebben die dat is, dan kan je low-budget zelf een vuurtafel maken. Je hebt hiervoor een inbouwbrander nodig, die werken op bio-ethanol of op gas. Ze zijn makkelijk in te bouwen en gecertificeerd waardoor ze ook veilig zijn in gebruik. Er zijn diverse merken die inbouwbranders verkopen, maar onder meer die van Enjoyfires kan je om laten bouwen voor aardgas. Dit moet je wel laten doen door een erkend gasinstalateur en kan je niet zelf doen. Het voordeel van zelf een vuurtafel maken is dat inclusief de inbouwbrander het je vaak maar rond de 300 euro kost. De meeste inbouwbranders zijn zilver, maar het merk cosi-fires verkoopt als enige ook zwarte inbouwbranders. De zwarte inbouwbranders geven je vuurtafel een industriële uitstraling en zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten. Je kan ze vinden in een vierkant model of een rechthoekig model, die laatste is in twee maten te koop.

De populairste tuinhaarden

Er zijn verschillende soorten tuinhaarden populair, maar de top drie bestaat uit: een inbouwbrander van het merk Sparkly fire, een vuurtafel van het merk Enjoyfires en tot slot een bio-ethanol inbouwbrander ook van het merk Enjoyfires. Deze merken zijn te koop bij design tuinhaarden en zijn zowel particulier als zakelijk te bestellen. Alle producten worden gratis verzonden binnen Nederland, tevens bij de bestelling wordt de levertijd vermeld, dit is namelijk afhankelijk van het product. Heb je vragen over een bepaald product of ben je op zoek naar advies welk product het best is kan je contact opnemen met de klantenservice van design tuinhaarden. Het mooiste is dat je 30 dagen bedenktijd hebt. Producten die bezorgd zijn door PostNL kunnen via een servicepunt van PostNL gratis worden geretourneerd. Het pakket mag dan niet zwaarder zijn dan 30 kilo en niet groter dan 58x78x175 cm. Als je een product gaat retourneren moet je wel een retourformulier invullen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button