Overig

Minder schadelijk roken? Stap over op de E sigaret!

Het is al enige tijd bekend dat het roken van traditionele sigaretten enorm slecht is voor de gezondheid. Het is daarom niet gek dat er steeds meer mensen op zoek zijn naar een alternatief. Een van de betere alternatieven voor de traditionele sigaret, is het gebruik van een E sigaret. Deze is namelijk op enorm veel vlakken beter en makkelijker in gebruik. Dit leggen we je graag uit in dit blog artikel!

Minder schadelijk roken met de E sigaret

Zoals eerder vermeld, is de traditionele sigaret enorm schadelijk voor de mens. Bij het oproken van de sigaret komen er veel meer giftige stoffen vrij. De sigaret bestaat onder andere uit de kankerverwerkkende stof teer. Naast deze stof, komt er onder andere koolmonoxide en stikstofmonoxide vrij bij het roken van een traditionele sigaret. Bij een elektrische sigaret ligt dit anders. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een E-liquid. Deze vloeistof wordt enkel voorzien van nicotine, waardoor de verslaving van het roken wel wordt gevoed zodat je geen afkickverschijnselen krijgt, maar er veel minder schadelijke stoffen het lichaam in gaan. Hierdoor is het roken van een E sigaret vele malen beter dan een sigaret uit een pakje. 

Bepaal zelf de hoeveelheid nicotine

Oke, nicotine is natuurlijk ook niet de beste stof, maar met een E sigaret krijg je de mogelijkheid om de hoeveelheid hiervan zelf te bepalen. Je koopt namelijk steeds een vloeistof die verdampt wordt in de elektrische sigaret. Deze vloeistof heeft een percentage aan nicotine. Dit percentage kan per vloeistof verschillen, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel nicotine je rookt. Om de verslaving van het roken geleidelijk af te bouwen, is een elektrische sigaret perfect. Je kunt dagelijks blijven roken, en toch steeds minder nicotine binnen krijgen. Uiteindelijk kun je zo weinig binnen krijgen dat het stoppen met roken automatisch gaat!

Nooit meer in de stank rondlopen

Een ander groot voordeel van de elektrische sigaret is dat de rook niet ontbrand wordt. Er komt dus nooit een aansteker aan te pas. De elektrische sigaret werkt met verdamping. Hierdoor wordt de vloeistof verdampt en komen er dus geen extra schadelijke stoffen vrij. Dit zorgt er direct voor dat de rook uit de E sigaret niet stinkt. Daarnaast gaat de geur veel minder in de kleren zitten en heb je er dus veel minder last van! Zeker als je vaak binnen rookt, kan het fijn zijn om elektrisch te roken. De rook brengt daardoor veel minder schade aan aan het interieur. Je wilt immers geen gele muren krijgen van de rook!

Gerelateerde artikelen

Back to top button