Overig

Alles over virtual reality training

Story Highlights
  • VR is meer dan een marketinginstrument
  • Met VR leer je beter, sneller en blijft de lesstof langer hangen
  • Leer met VR alvast je collega's kennen

Behalve binnen de marketingwereld wordt virtual reality (VR) ook steeds meer door bedrijven ingezet als een manier van educatie. Verstandig, want wetenschappelijk onderzoek naar leren met virtual reality toont aan dat het een aantal significante voordelen oplevert. Lees hier alles over virtual reality training.

Positieve impact op het leervermogen

Wat die voordelen dan precies zijn? VR heeft een positieve impact op het leervermogen en bovendien leer je sneller en effectiever. Bewezen is ook dat je de informatie beter onthoudt. Bovendien beklijft informatie beter als je werkt met een visuele stijl. Afgezet tegen een boek en video kun je veel beter werken met VR. Ook de focus en de betrokkenheid is door het gebruik van virtual reality groter. Je leert ook nog eens sneller. Veel bedrijven hebben die wetenschap meegenomen en gebruiken VR nu ook voor educatieve doeleinden. Zo zetten steeds meer bedrijven VR in voor het inwerken van nieuwe mensen, ook wel onboarding genoemd. De voordelen van virtual reality inzetten voor onboarding zijn groot.

Zo kun jij je nieuwe collega’s alvast keren kennen

Zo is het inwerken van een medewerker doorgaans een arbeidsintensief project en dus meteen ook een dure aangelegenheid. Met VR gaat het sneller en kan een nieuwe medewerker op elk moment en zonder enige begeleiding kennis maken met het bedrijf en zich de werkwijze eigen maken. De nieuwe medewerker leert zo de collega’s alvast kennen en kunnen proeven van de bedrijfscultuur. Er kunnen processen en werkzaamheden geoefend worden en je leert zo de weg binnen een onderneming kennen en je werkt je op zeer veilige wijze in.

Meer dan alleen een marketinginstrument

De mogelijkheden voor trainen met virtual reality zijn groot. Zo kan het eveneens ingezet worden voor veiligheidstrainingen en kan het je verder helpen bij de omgang met gevaarlijke stoffen, explosiegevaar en de brandveiligheid. Ook wordt het gebruikt om te leren over werken op hoogte, trapveiligheid en BHV. Nee, nieuw is virtual reality niet. Integendeel. Wel geven de nieuwe wetenschappelijke onderzoeken die gedaan worden aan hoe het binnen het thema educatie toegepast kan worden. Heel lang leek het vooral een marketinginstrument, de toepassingsmogelijkheden zijn echter veel breder. Het werken met VR levert veel meer focus op en de lesstof blijft bewezen veel langer helpen. Leren met VR is effectief leren tegen lagere kosten en bovendien is sprake van een lager milieu impact. Niet voor niets besluiten steeds meer grote bedrijven VR toe te passen bij het inwerken van nieuwe medewerkers. En dat naar volle tevredenheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button