BespaartipsInterieur

3 Tips voor een budgetvriendelijke badkamer makeover!

Story Highlights
  • Badkamer makeover hoeft niet veel geld te kosten
  • Geef alles een andere kleur
  • Vervang de accessoires in de badkamer

Je hebt wel grootste plannen maar geen groot budget? Een badkamer makeover hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Voor een klein beetje geld kun je al heel veel. We geven je hier alvast drie tips om echt iets leuks van je badkamer te maken. Want om een leuke, onherkenbaar mooie badkamer te realiseren, hoef je niet per se een badkamermeubel met dubbele wastafel te kopen. Beslist niet.

Vervang de accessoires in je badkamer

De accessoires in de badkamer zijn meestal helemaal niet duur. Ze bepalen echter wel voor een groot deel de uitstraling van je badkamer. De hoogste tijd dus om die allemaal te vervangen. Koop nieuwe, frisse handdoeken in een andere kleur dan de handdoeken die je nu gebruikt. Je bergt ze op in gloednieuwe gevlochten mandjes en ook de tandenborstelhouder en de spiegel vervang je door iets nieuws en iets totaal anders. Vergeet de badmat niet en zeker niet het douchegordijn. Doe je dat, dan heb je zomaar een nieuwe badkamer zonder dat je heel erg veel geld uitgegeven hebt.

Kies een andere kleur en nieuw licht

De tweede tip is om alles in de badkamer van een nieuw likje verf te voorzien en alles in de ruimte een andere kleur te geven. En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook echt alles. In de winkel kun je een speciale verf kopen die geschikt is voor in de douche en dus tegen vocht en hitte bestand is. Je kunt er alles mee verven, tot de badkuip aan toe. De vloer? Ook die geef je een nieuwe kleur en vergeet ook het plafond niet. Je vervangt verder de plafonnieres door een luxe grote lamp. Waarom zou een kroonluchter in de badkamer niet staan?

Planken en badkamermeubel

De derde tip die we je geven is om een nieuw badkamermeubel te kopen. Maal het je enige investering van betekenis en combineer het met bijvoorbeeld een nieuwe kleur, planken in plaats van een kast of nieuwe accessoires. Maak een keuze om zo niet al te veel geld uit te geven. Een badkamermeubel is vaak nog wel te betalen. Een nieuw meubel kan een groot effect hebben. Je zou ook alleen het wastafelblad kunnen vervangen, soms kun je die gewoon bovenop de oude leggen. Denk in dat kader eens aan bijvoorbeeld de marmerlook of graniet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button