Interieur

Wat is een Frans bed en waarom heb je deze nodig?

Niet iedereen is even bekend met de term Frans bed. Een Frans bed wordt ook wel een Frans matras genoemd. Een Frans matras is een matras met een schuine hoek of een ronde vorm. Hierin zijn er echter ook nog verschillende variaties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een één- of tweedelig matras. Ook worden deze matrassen worden gemaakt in vele verschillende afmetingen. Franse matrassen werden vroeger vooral in Frankrijk veel gebruikt. Dit is dan ook waar de naam Frans bed vandaan komt. Tegenwoordig worden deze matrassen echter niet heel veel meer gebruikt in Frankrijk. Er worden dan ook steeds minder Franse matrassen geproduceerd. 

Hier kun je een Frans matras gebruiken 

Wanneer je op vakantie bent is het belangrijk om een goede nachtrust te krijgen. Een Seminautic Frans matras is perfect om op reis zeker te zijn van een goede nachtrust. Deze matrassen worden dan ook door veel mensen in een caravan of camper geplaatst. Er zijn echter ook andere voertuigen waar je gemakkelijk een Frans matras in kunt plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vouwwagen. Ook wanneer je met de boot op vakantie gaat is het belangrijk dat je hier goed in kunt slapen. Je kunt een Frans matras dan ook zonder problemen gebruiken voor in een boot. 

De kwaliteit van een Frans matras

Een van de punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Frans matras is dat deze van goede kwaliteit is. Voor een goede nachtrust is de kwaliteit van het matras namelijk van groot belang. Daarnaast zul je een Frans matras van goede kwaliteit langer kunnen gebruiken omdat deze matrassen minder snel stuk gaan. Tenslotte zijn matrassen van een goede kwaliteit vaak ook makkelijker schoon te maken. Dit komt onder andere omdat er stoffen worden gebruikt die vuilwerend zijn. Om er zeker van te zijn dat je een matras van hoge kwaliteit koopt is het een goed idee om langs te gaan bij een professionele zaak met een goede reputatie.

Een Frans matras kan snel op maat gemaakt worden 

Een Frans matras wordt dus heel erg vaak gebruikt voor in campers en caravans. Een van de redenen hiervoor is dat een Frans matras gemakkelijk en snel op maat kan worden gemaakt. Voor het op maat maken van een matras is het belangrijk om de juiste afmetingen te weten. Deze afmetingen kun je in de camper of caravan laten opmeten. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van een matras dat er eerder in zat om de juiste afmetingen te achterhalen. Nadat je het gewenste Franse matras hebt gekozen kan deze direct worden gemaakt. Vervolgens kun je het matras direct in de camper of caravan plaatsen en is het matras klaar om in gebruik te nemen. 

Een Frans bed bespaard ruimte 

Een andere reden waarom Franse bedden populair zijn voor onder andere in campers en caravans is omdat deze bedden ruimte besparen. Wanneer je op vakantie bent in een voertuig is het vaak zo dat er niet heel veel ruimte is. Omdat een Frans matras in verschillende vormen wordt gemaakt is het makkelijker om deze in een kleine ruimte te laten passen. Daarnaast komt het in deze voertuigen vaak voor dat je minder standaard vormen en afmetingen hebt. Standaard matrassen zullen hier vaak niet passen maar een Frans bed is hier wel heel erg geschikt voor. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button