Kinderen

De overgang van baby naar peuter: voedingstips voor elke fase 

De groei en ontwikkeling van je kind gaan in een razendsnel tempo. Voor je het weet, maakt je baby de overgang naar de peuterfase. Deze overgang brengt nieuwe avonturen met zich mee, vooral als het gaat om voeding. Hoe zorg je ervoor dat je kleintje de juiste voedingsstoffen krijgt tijdens elke fase? Hier zijn enkele voedingstips om je op weg te helpen:

Diversiteit in voeding 

Naarmate je kind ouder wordt, is het belangrijk om een verscheidenheid aan voedingsmiddelen te introduceren. Dit helpt niet alleen bij het ontwikkelen van hun smaakpapillen, maar zorgt ook voor een uitgebalanceerd dieet. Variatie in groenten, fruit, granen en eiwitten is essentieel. Raadpleeg het consultatiebureau of je huisarts over het juiste advies voor jouw baby’s leeftijd en voeding die daar het beste bij past. 

Geitenmelk: van natuurlijke keuze 

Als ouder/verzorger kun je kiezen voor flesvoeding op basis van geitenmelk tijdens de overgangsfase. Kabrita’s opvolgmelk heeft van nature een milde smaak en bevat essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan de algehele groei en ontwikkeling van je kind*. Het kan een goede aanvulling zijn op hun dieet.

*zoals alle opvolgmelk.

Luister naar je kind 

Elk kind is uniek. Sommige kinderen zijn avontuurlijker met voedsel, terwijl anderen misschien wat terughoudender zijn. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te luisteren naar de signalen van je kind. Forceer geen voeding die ze niet willen eten.

Hydratatie is essentieel 

Naarmate je kind meer vast voedsel gaat eten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende vocht binnen krijgen. Water is een uitstekende keuze om gehydrateerd te blijven.

Maak maaltijden leuk 

De peuterfase is een tijd van ontdekking. Maak maaltijden leuk en boeiend door te spelen met kleuren, texturen en smaken. Dit kan je kind aanmoedigen om nieuwe voedingsmiddelen te proberen. Maak van eten een plezierige ervaring.

De overgang van baby naar peuter is een spannende tijd vol nieuwe ervaringen, vooral op het gebied van voeding. Door aandacht te besteden aan de voedingsbehoeften van je kind en te kiezen voor kwalitatieve producten zoals die van Kabrita, kun je ervoor zorgen dat je kleintje floreert tijdens elke fase van hun groei. Wil je meer weten over de voordelen van flesvoeding op basis van geitenmelk voor opgroeiende kinderen? Bezoek dan de website van Kabrita voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button