Reizen

Culturele citytrip: de 4 mooiste musea van Antwerpen

Ben jij van plan om deze zomer een dag of weekend naar Antwerpen te gaan? De kans is groot dat je dan een van de vele musea die Antwerpen rijk is wil gaan bezoeken. Ben je benieuwd bij welke musea je dan allemaal kunt cultuur snuiven? Lees dan snel deze blog en maak kennis met de 5 meest bijzondere musea van deze stad!

1. Rubenshuis 

De kunstschilder Peter Paul Rubens woonde gedurende zijn leven in een mooi huis in het centrum van Antwerpen. Dit woonhuis is nu toegankelijk voor bezoekers en is omgedoopt tot het Rubens Museum Antwerp, oftewel: het Rubenshuis. Hier kun je veel kunstwerken van de grootmeester zelf bewonderen, maar ook die van andere bekende Vlaamse kunstenaars. Daarnaast zijn ook de imposante voorgevel en de prachtige binnenplaats indrukwekkend om te bekijken.

2. Museum van Hedendaagse Kunst 

Houd je meer van moderne kunst? Breng dan tijdens je weekendje Antwerpen eens een bezoek aan het Museum van Hedendaagse Kunst. Je vindt hier niet alleen beeldende kunst, maar je kunt je er ook laten betoveren door artistieke beeld- en filmcultuur. Het gebouw waar het museum is gevestigd springt snel in het oog; deze bevindt zich namelijk in een oude graansilo. Wanneer je klaar bent met het bezoek aan het museum kun je nog genieten van de bruisende, kunstzinnige buurt ‘Het Zuid’, waar het Museum van Hedendaagse Kunst te vinden is.

3. Museum aan de stroom

Het Museum aan de Stroom, ook wel MAS Antwerpen genoemd, is een van de nieuwste musea in de stad. Hoewel het museum pas in 2011 werd geopend behoort het al tot de populairste musea van Antwerpen. Het gebouw beschikt over 8 tentoonstellingsruimtes waar veel verschillende objecten te bewonderen zijn. De geschiedenis, kunst en cultuur van Antwerpen als belangrijke havenstad staan centraal in de collecties. Je vindt het museum aan de Hanzestedenplaats 1. 

4. DIVA Diamond Museum

Wist je dat Antwerpen de belangrijkste diamantenstad ter wereld is? Vandaar dat je er een museum kunt vinden dat is gericht op diamanten en edelstenen: het DIVA Diamond Museum. Het museum leert je van alles over de schitterende diamanten en een extra pluspunt is dat sommige onderdelen van de collectie interactief zijn. Ben je dus op zoek naar een museum met een bijzondere collectie? Bezoek dan snel het DIVA Diamond Museum. 

Extra tip: het meest indrukwekkende museum van Antwerpen moet wel het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zijn. Hier zijn veel wereldberoemde werken te bewonderen, zoals van Rubens. Dit museum is helaas tijdelijk gesloten, maar bezoek je Antwerpen in september? Dan kun je weer genieten van deze bijzondere collectie kunstwerken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button