Interieur

3 tips voor het vinden van een goede loungeset 

Ben je van plan om een nieuwe loungeset aan te schaffen binnenkort? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt. De zomer is helaas bijna voorbij, maar dat betekent niet dat je niet meer van je tuin kunt genieten. Misschien heb je wel een mooie overkapping in je tuin of zelfs een afgesloten tuinkamer of serre. Maar ook als je dit niet hebt, kun je op de warmere herfstdagen nog even genieten van de buitenlucht in je achtertuin met een fijne loungeset. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een geschikte loungeset wil vinden!

1. Voor hoeveel personen is de loungeset? 

Ten eerste is het natuurlijk goed om te bedenken voor hoeveel personen de loungeset die je gaat kopen geschikt moet zijn. Ben je maar met z’n tweeën en zul je niet snel met bezoek buiten gaan zitten? Dan kun je gewoon voor een loungeset voor 2 personen gaan. Hiermee kun je lekker samen relaxen in de tuin, zonder dat de set veel ruimte in hoeft te nemen. Je kunt voor diverse soorten sets kiezen, maar als je een set voor 2 personen zoekt, kom je meestal uit bij een kleinere loveseat met een bijpassende tafel. Heb je een groot gezin of heb je vaak mensen op bezoek? Dan kun je het beste kiezen voor een loungeset met een hoekbank, zodat je er veel mensen op kwijt kunt. 

2. Komt de loungeset buiten te staan?

Loungesets worden van diverse materialen gemaakt, die allemaal hun eigen voordelen en nadelen hebben. Voor welk materiaal je het beste kunt kiezen, hangt af van jouw situatie en wat je precies wil doen met de loungeset. Komt de loungeset buiten te staan, zonder een afdak erboven, dan is het verstandig om voor een All Weather loungeset te gaan. Zo’n loungeset beschikt over speciale kussens die snel weer droog worden en die goed tegen water kunnen. Je hoeft ze dus niet op te bergen bij regen. 

3. Van welk materiaal is de loungeset gemaakt?

Voor de basis van de loungeset kun je ook voor diverse materialen kiezen. De meest populaire materialen zijn hout en aluminium. Een houten loungeset is erg sfeervol en zorgt voor een extra natuurlijke uitstraling in je tuin, terwijl aluminium een wat modernere uitstraling heeft, maar beter tegen weersomstandigheden kan. Kies je voor een loungeset van teakhout, dan is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Mocht de loungeset onder een overkapping komen te staan, dan is hout een prima optie. Komt de set onbeschut te staan, dan raden we eerder aluminium of staal aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button