Stichting Slimme Boefjes maakt gebruik van cookies meer informatie

OVER ONS

Wat doen we?

Slimme Boefjes is een stichting die (aanstaande) ouders helpt die niet goed in staat zijn om zelf in de basisbenodigdheden van hun baby te voorzien. De stichting zamelt goede, maar gebruikte babyspullen in op verschillende inzamelpunten in het land. Hiervan maakt Slimme Boefjes de Baby StartKid. In dit babystartpakket zitten de basisbenodigdheden die de kraamzorg adviseert voor de eeste zes maanden van een pasgeborene: bij elkaar bijna 100 artikelen! Voordat de ingezamelde babykleding in de Baby StartKid komt, wordt alles zorgvuldig gesorteerd en waar nodig fris gewassen, gestreken en gesorteerd op kleur en maat. De artikelen die Slimme Boefjes hergebruikt, zijn altijd van goede kwaliteit. Veel kleding is zelfs praktisch ongedragen! Onze missie is om elke StartKid zo samen te stellen dat het echt een feestje is om het uit te pakken.

Voor wie doen we het?

Voor (aanstaande) moeders die in Nederland woonachtig zijn en die - om welke reden dan ook - niet in staat zijn om zelf in de basisbenodigdheden te voorzien.

Wie zijn we?

Slimme Boefjes bestaat sinds het voorjaar van 2012 en is opgericht voor ouders, door ouders en werkt uitsluitend met (volledig onbezoldigde) vrijwilligers. Marcus van Beyma en Ingeborg van Kerkhof stonden in 2012 aan de wieg van de stichting. Inmiddels is de leiding overgedragen aan een professioneel bestuur dat vorm geeft aan de verdere uitbouw van Slimme Boefjes. Samen met een enthousiast team aan vrijwilligers zorgen zij dat onze StartKids beschikbaar komen voor steeds meer moeders die een steuntje in de rug hard nodig hebben. Stichting Slimme Boefjes heeft een ANBI-erkenning en is daarmee een erkend goed doel. We zijn bij de KvK geregistreerd onder nummer: 55 28 09 43.

Wil je ons beleidsplan lezen of ons jaarverslag inzien? klik dan hier.

Wat is onze drijfveer?

Wij vinden dat ieder kind recht heeft op een onbezorgde start. En dat (aanstaande) moeders zich zoveel mogelijk op de komst van hun kleintje moeten kunnen verheugen. Dat is belangrijk, omdat stress tijdens de zwangerschap de kans op complicaties of een miskraam vergroot. En stress na de geboorte leidt er toe dat de moeder minder tijd en aandacht aan haar kleintje kan geven. Terwijl juist in die eerste maanden de basis gelegd wordt voor een goede hechting tussen moeder en kind, wat essentieel is voor een goede emotionele en sociale ontwikkeling van het kind. Kinderen met een goede hechting blijken beter te kunnen omgaan met tegenslagen, hebben een beter gevoel van eigenwaarde, zijn sociaal vaardiger, weerbaarder, leergierig en minder angstig. Kortom: door een stuk zorg uit handen te nemen met de StartKid, wil Slimme Boefjes in gezinnen waar de zorgen bij de komst van een baby overheersen, maken dat de baby echt welkom kan zijn.

Partners

Powered by FYN Software