Stichting Slimme Boefjes maakt gebruik van cookies meer informatie

HULP GEVEN

Niks is zo leuk als babyshoppen als je zwanger bent. Omringd zijn door babyspulletjes en toegeven aan je nesteldrang door ontelbare keren al die rompertjes opnieuw op te vouwen. Kun je je voorstellen dat er moeders zijn die in die periode alleen maar stress hebben omdat ze niet weten hoe ze de basisbenodigdheden bij elkaar moeten gaan krijgen? Jouw geluk kun je gelukkig delen. Want door jouw gebruikte babyuitzet te doneren aan Slimme Boefjes of een gelddonatie te doen help je aanstaande ouders die een steuntje in de rug hard nodig hebben. Doe je liever iets met je handen? Dan nodigen we je graag uit om eens naar onze vacatures voor vrijwilligers te kijken. We kunnen je hulp goed gebruiken! Heb je een locatie waar veel jonge ouders komen? Dan is het misschien een idee om inzamellocatie te worden.

Spulletjes doneren

Welke babyspullen kan ik doneren?

In onze StartKid gaan bijna 100 artikelen. Vooral babykleertjes (t/m maat 68) en babybeddengoed, maar ook zaken als een kruik, een zuigfles en babyknuffeltjes. Alles wat op onderstaande lijst staat gaat in de StartKid en zamelen we dus ook in:

 • Aankleedkussenhoezen
 • Badcapes
 • Babykleding tot en met maat 68
 • Babyspeelgoed
 • Beddengoed voor een ledikantje
 • Boxkleden
 • Houten Kleerhangertjes
 • Hydrofiele luiers en washandjes
 • Jasjes
 • Kruiken en kruikenzakken
 • Monddoekjes
 • Mutsjes
 • Slaapzakjes
 • Sokjes, slofjes en spenen
 • Zuigflessen zonder spenen

LET OP: we hebben helaas niets aan kleding in grotere maten en aan voedingskussens, maxicosi's, wiegjes, boxen, badjes en alle andere attributen die niet in bovenstaande lijst staan. We hopen dat je daar iemand anders blij mee kunt maken en verzoeken je dan ook vriendelijk deze niet in of bij de inzamelbak te plaatsen.

Waar kun je doneren?

Slimme Boefjes heeft in de Randstad inzamelbakken staan op zo'n 160 plaatsen waar veel ouders komen. De meest inzamellocaties zijn vrij toegankelijk, denk bijvoorbeeld aan consultatiebureaus. En een aantal bevinden zich in beschermde ruimtes, denk bijvoorbeeld aan kinderdagverblijven. De vrij toegankelijke inzamellocaties tref je hieronder.

Stuur je je spulletjes liever op? Dat kan ook! Stuur ze dan naar:
Slimme Boefjes
Pinaskade 33
2725 EN Zoetermeer

Openbare locaties waar onze inzamelbak staat

{{ name }}

{{ street }} {{ housenumber }} {{ housenumberaddition }}
{{ zipcode }} {{ city }}

Geld doneren

Slimme Boefjes is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk, gedreven door (volledig onbetaalde) vrijwilligers. Toch brengt het samenstellen van de StartKids kosten met zich mee. Denk aan materiaalkosten, transportkosten en locatiekosten. Elke StartKid kost ons € 50,-. Omdat we de StartKid maken voor ouders die vaak van een heel smalle beurs moeten leven, vragen we een bijdrage van € 50,00 voor het babystartpakket. En aan ouders die dat echt niet kunnen betalen, verstrekken we de StartKid zelfs helemaal gratis als zij deze door een hulpverlener of zorgprofessional laten aanvragen.

Ons werk is dan ook niet mogelijk zonder de financiële bijdragen van particulieren, bedrijven en fondsen. Giften zijn dan ook zeer welkom! Wil je een gift doen? Weet dan dat deze volledig ten goede komt aan het realiseren van de StartKids. Je gift komt dus zeer goed terecht! Je kunt je gift storten op rekeningnummer NL17ABNA0608481157 ten name van Stichting Slimme Boefjes onder vermelding van 'donatie'.

Vrijwilliger worden?

Stichting Slimme Boefjes helpt aanstaande ouders dankzij enthousiaste vrijwilligers. De werkzaamheden variëren van het sorteren van ingezamelde spullen, inpakken van StartKids, ophalen van kleding tot het (ver)maken van dekentjes en lakentjes. We werken dan ook met:

Inzamel- en transportvrijwilligers Voor het legen van onze inzamelboxen en het transporteren van de spullen naar ons verzamelpunt.

Inpakvrijwilligers Voor het zorgvuldig selecteren van alle babyspulletjes die in de StartKid gaan en het inpakken en klaarmaken voor transport.

Sorteervrijwilligers Om alle spullen die binnenkomen, nauwkeurig te controleren en sorteren.

Naai- en breivrijwilligers Voor het (ver)maken van lakentjes, dekentjes of kruikzakken en het breien van jasjes, mutsjes en truitjes. Deze artikelen worden namelijk niet altijd gedoneerd en zijn daarom schaars.

Heb je tijd over en wil je ons team versterken? Stuur dan een mail naar info@slimmeboefjes.nl

Inzamellocatie worden?

Is er bij jou in de buurt nog geen inzamellocatie en heb je een praktijk, instelling, winkel of bedrijf waar veel jonge ouders komen die hun gebruikte babykleertjes kunnen doneren? Dan kun je wellicht inzamellocatie worden. Stuur dan een mail naar info@slimmmeboefjes.nl en dan gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Heb je een ander goed idee?

We kunnen alle hulp goed gebruiken! Heb je goede ideeën om aanstaande ouders die een steuntje in de rug hard nodig hebben, nog beter te helpen? Stuur jouw suggesties naar ons via info@slimmeboefjes.nl. We komen er dan graag bij je op terug.

Partners

Powered by FYN Software